700-800 g kiaulienos šonkauliukų
1 morka
1
svogūnas
1 laurų lapas
1 šaukštas medaus, 1 nedidelė česnako galvutė
1
šaukštas citrinų sulčių arba baltojo vyno acto
1 šaukštelis sojų padažo
4-5 šaukštai vištienos sultinio,
Malti juodi
pipirai
Druska
Dideliame puode užvirinkite 2 l vandens,
sudėkite nuluptą ir nuplautą morką, svogūną, laurų lapą, nuplautus ir
supjaustytus kiaulienos šonkauliukus. Pavirkite 10 min. Po to šonkauliukus išimkite,
nuvarvinkite ir aptepkite medaus, citrinų sulčių arba acto ir sutrinto česnako
mišiniu. Užpilkite sultiniu, sumaišytu su sojų padažu, apibarstykite pipirais,
druska ir kepkite karštoje orkaitėje apie 40-45 min.(aš kepu terminiu griliu 160-170 tem. pirmoje lentynoje apie 30 min), kol šonkauliukai
paruduos. Patiekite karštus su daržovėmis neužmirškite likusį padažą kepimo indelyje užpilti ant šonkauliukų.
P.S.
Likusias morkas ir svogūną dedu kartu kepti su šonkauliukais, o iš likusio sultinio išverdu sriubą.
Komentarai
Rašyti komentarą
Laukiam Jūsų atsiliepimų