Apie 500 g kiaulienos mentės
1-3 galvos susmulkintų svogūnu
2-3 tarkuotos morkos
500 g ryžių
50 g sviesto
100-150 pomidorų padažo
Aliejaus
Prieskoniai
Druska
Pipirai
Lauro lapas
1-2 skiltelės česnako
Mėsą supjaustyti, kaip guliašui, paskaninti su visokiais prieskoniais. Apkepinti
, kol gražiai apskrunda. Baigiant kepti įdėti susmulkintą lauro lapą ir baigti
kepti. Viską dėti į atsparų karščiui puodą. Po to pakepinti svogūnus, kol
pasidaro skaidrus ir lengvai paskrudę. Į juos įdėti druskos ir 1/2 šaukštelio
cukraus. Juos dėti ant mėsos. Po to pakepinti morkas iki minkštumo. Į morkas
dėti druskos, ir jei morkos neskanios, truputi cukraus , sviesto. Morkas
užpilti ant svogūnų. Po to ant viso to
užpilti kokį 100-150 g pomidorų padažo, sausus ryžius, užberti 1-2 šaukštelius
druskos , ir užpilti verdančiu vandeniu, maždaug per keturis pirštus nuo ryžiu.
Įdėti 50 g sviesto, uždengti dangti ir pašauti į orkaitę įkaitusia iki 200
laipsnių ant apatines lentynos. Po pusės valandos į ryžius susmaigstome česnako
skilteles ir dar apie pusę valandos trioškiname. Prieš pateikiant gerai viską
išmaišyti.
Išbandžiau jūsų receptą,labai skanu,šitaip gaminsiu dar nekartą,ačiū :)
AtsakytiPanaikintiLabai malonu, kad patiko:) Išbandykite ir kitus receptus :)
PanaikintiNuostabus receptas, neseniai pasigaminau, apsivalgyti galima :)
AtsakytiPanaikintiReiktų patikslinti - čia ne plovas, o ryžių ir mėsos košė, arba apkepas (kas irgi nėra blogai;))
AtsakytiPanaikintikaip pavadinsi, taip nepagadinsi...
PanaikintiLabai skanu- anksciau nedarydavau plovo-nes nepatikdavo ta ryziu kose su mesa-o pagal si man gaunasi nerealiai skanu!
AtsakytiPanaikintiLabai patiko :)
AtsakytiPanaikintiSkanaus :)
PanaikintiAciu uz gera recepta! ;)
AtsakytiPanaikintiPuikus ir labai skanus plovas. Geras receptas, gardus patiekalas. Ačiū labai.
AtsakytiPanaikintiSkanus plovas. Norisi vis daugiau ir daugiau mėsos. ;) Gražiai apskrudęs, net plovo kvapą užuodžiu per ekraną. Ačiū už jūsų receptą.
AtsakytiPanaikintiLabai skanus plovas
AtsakytiPanaikinti