Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Plovas keptas orkaitėje


Apie 500 g kiaulienos  mentės
1-3 galvos  susmulkintų svogūnu
2-3 tarkuotos morkos
500 g ryžių
50 g sviesto
100-150 pomidorų padažo
Aliejaus
Prieskoniai
Druska
Pipirai
Lauro lapas
1-2 skiltelės česnako

Mėsą supjaustyti, kaip guliašui, paskaninti su visokiais prieskoniais. Apkepinti , kol gražiai apskrunda. Baigiant kepti įdėti susmulkintą lauro lapą ir baigti kepti. Viską dėti į atsparų karščiui puodą. Po to pakepinti svogūnus, kol pasidaro skaidrus ir lengvai paskrudę. Į juos įdėti druskos ir 1/2 šaukštelio cukraus. Juos dėti ant mėsos. Po to pakepinti morkas iki minkštumo. Į morkas dėti druskos, ir jei morkos neskanios, truputi cukraus , sviesto. Morkas užpilti  ant svogūnų. Po to ant viso to užpilti kokį 100-150 g pomidorų padažo, sausus ryžius, užberti 1-2 šaukštelius druskos , ir užpilti verdančiu vandeniu, maždaug per keturis pirštus nuo ryžiu. Įdėti 50 g sviesto, uždengti dangti ir pašauti į orkaitę įkaitusia iki 200 laipsnių ant apatines lentynos. Po pusės valandos į ryžius susmaigstome česnako skilteles ir dar apie pusę valandos trioškiname. Prieš pateikiant gerai viską išmaišyti.




Komentarai

  1. Išbandžiau jūsų receptą,labai skanu,šitaip gaminsiu dar nekartą,ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai malonu, kad patiko:) Išbandykite ir kitus receptus :)

      Panaikinti
  2. Nuostabus receptas, neseniai pasigaminau, apsivalgyti galima :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Reiktų patikslinti - čia ne plovas, o ryžių ir mėsos košė, arba apkepas (kas irgi nėra blogai;))

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai skanu- anksciau nedarydavau plovo-nes nepatikdavo ta ryziu kose su mesa-o pagal si man gaunasi nerealiai skanu!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Puikus ir labai skanus plovas. Geras receptas, gardus patiekalas. Ačiū labai.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Skanus plovas. Norisi vis daugiau ir daugiau mėsos. ;) Gražiai apskrudęs, net plovo kvapą užuodžiu per ekraną. Ačiū už jūsų receptą.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Laukiam Jūsų atsiliepimų

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Barščiai su raugintais kopūstais

Mėsos sultinys- apie 2 litrus Konservuoti burokėliai- 0,5 litro Rauginti kopūstai- 200-300 g Bulvės- 5 vienetai Morkos-2 vienetai Pomidorų padažas- 0,5 stiklinės Grietinė- 0,5 stiklinės Česnako skiltelės- 3-5 vienetai Svogūnai- 2 vienetai Kvietiniai miltai- 1 šaukštas Kiaulienos lašiniai supjaustyti- 1 šaukštas Taukai (kiaulių) arba aliejus- 1 šaukštas Druska- pagal skonį Cukrus- pagal skonį Čili pipirai- pagal skonį Juodieji pipirai- truputį Actas- truputį Krapai- truputį Petražolės- truputį Bulvės 5 min. paverdami mėsos sultinyje. Paskui dedame raugintus kopūstus ir verdame dar 10-15 min. Dažniausiai mėsos sultinį išverdu nuverdant mėsą arba kaulus su druska, pipirais, svogūnu, lauro lapais, morka. Kepam taukuose arba aliejuje lašinukus, smulkiai supjaustytus svogūnus, tarkuotas morkas. Baigiant kepti įdedam miltų, pomidorų padažą su actu ir dar pakaitinam. Visą tai supilam į verdantį sultinį. Paskaninam druska, čili pipirais, cukrumi, pipirais. Truputi paverdam

Avienos koja kepta orkaitėje

Avienos koja (1,5-1,8 kg) Česnakas Čiobreliai Rozmarinas 2 šakelės Malti juodieji pipirai Druska Alyvuogių aliejus  Peiliu   kojoje padaryti įpjovas   ir sukaišioti griežinėliais supjaustytą česnaką. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi, susmulkinti rozmariną ir kartu su druska bei pipirais įtrinti koją, apdėlioti čiobrelio šakelėmis. Koja įvynioti į folija ir dėti į skardą. Kepti orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje apie 1,5 val. Nuėmus foliją, dar paskrudinti koją 10-20 minučių   iš abiejų pusių. Garnyrui labai tiks bulvytės su lupenomis, kurios kepamos su koja.