Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Kiaulienos guliašas

Apie 600-700 g kiaulienos mentės
2 didelių svogūnų
2 morkų
Alyvuogių aliejaus
2 šauktų miltų
2 šaukštų pomidorų padažo
Džiovinto (o dar geriau – šviežio) baziliko;
Prieskonių kiaulienos patiekalams
Druskos
Juodų maltų pipirų
Lauro lapas
Krapai
Petražolės
1-3 skiltelės česnako

Nuplauname mėsą, supjaustome norimo dydžio kubeliais.Pjaustau kąsnio dydžio gabaliukais skersai raumenų. Į keptuvę įpilame alyvuogių aliejaus, sudedame mėsą ir ją šiek tiek apskrudiname. Kai mėsa apskrunda ją supilame į puodą, įpilame vandens (kad apsemtų mėsą) ir užkaičiame. Supjaustome svogūnus, per smulkesnę tarką sutarkuojame morkas. Svogūnus ir morkas apkepiname su trupučiu alyvuogių aliejaus, suberiu česnaką ir viską kartu maišydama pakepu dar kokią minutę ir sukrečiame į puodą kur troškinasi mėsa. Gerai išmaišome, įberiame prieskonių, sumažiname ugnį ir paliekame troškintis apie 1 val. Žinoma, karts nuo karto reiktų pamaišyti.15 min iki numatomos pabaigos įmetu lauro lapą. Baigiant troškintis įdedame 2-3 šaukštus pomidoro padažo, išmaišome, šiek tiek dar troškiname. Ir paskutinis žingsnis: 2 šaukštus miltų gerai išmaišome su maždaug puse stiklinės vandens ir po truputį, nuolat maišant, supilame į guliašą. Būtinai gerai išmaišome, įberiame džiovinto baziliko ir dar 5 min. patroškiname.Pabaigoje susmulkinu žalumynus (krapus, petražoles). Jeigu naudoju džiovintas, suberiu porą minučių iki puodą užgesinant. Jei šviežias – iškart užgesinus.
Kartais į guliašą dedu ir grietinės. 
Patiekiame su bulvėmis arba grikiais, raugintais agurkais.






Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Avienos koja kepta orkaitėje

Avienos koja (1,5-1,8 kg) Česnakas Čiobreliai Rozmarinas 2 šakelės Malti juodieji pipirai Druska Alyvuogių aliejus  Peiliu   kojoje padaryti įpjovas   ir sukaišioti griežinėliais supjaustytą česnaką. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi, susmulkinti rozmariną ir kartu su druska bei pipirais įtrinti koją, apdėlioti čiobrelio šakelėmis. Koja įvynioti į folija ir dėti į skardą. Kepti orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje apie 1,5 val. Nuėmus foliją, dar paskrudinti koją 10-20 minučių   iš abiejų pusių. Garnyrui labai tiks bulvytės su lupenomis, kurios kepamos su koja.

Bulvių plokštainis keptas indelyje (Kugelis)

Bulvės Grietinė Svogūnai Kiaušiniai Spirgučiai- lašinukai Pipirai Druska Sviestas-margarinas Aliejus Į sutarkuotas bulves įdėkite apie stiklinę grietinės (vietoj pieno), kiaušinius ir galima varškės, tada dar žinoma spirgučius su svogūniukais, druskos, pipirų.  Viską gerai išmaišome ir dedame į molinius indelius išteptus aliejumi (čenachines) uždedam dangtelius. Produktų kiekiai labai priklauso nuo kepimo indų kiekio, tai aš ir to neminėsiu. Beje, kepant tikrai neblogai ant viršaus truputi sviesto ar margarino uždėti. Bet ne kepimo gale, o iškart.  Kepti 190-200 temperatūroje pirmoje lentynoje, viršus-apačia apie 1-1,5 val.  Patiekiame indelyje, atskirai patiekiame grietinę. Skonis kaip kūgelio kepto krosnyje.

Plovas keptas orkaitėje

Apie 500 g kiaulienos   mentės 1-3 galvos   susmulkintų svogūnu 2-3 tarkuotos morkos 500 g ryžių 50 g sviesto 100-150 pomidorų padažo Aliejaus Prieskoniai Druska Pipirai Lauro lapas 1-2 skiltelės česnako Mėsą supjaustyti, kaip guliašui, paskaninti su visokiais prieskoniais. Apkepinti , kol gražiai apskrunda. Baigiant kepti įdėti susmulkintą lauro lapą ir baigti kepti. Viską dėti į atsparų karščiui puodą. Po to pakepinti svogūnus, kol pasidaro skaidrus ir lengvai paskrudę. Į juos įdėti druskos ir 1/2 šaukštelio cukraus. Juos dėti ant mėsos. Po to pakepinti morkas iki minkštumo. Į morkas dėti druskos, ir jei morkos neskanios, truputi cukraus , sviesto. Morkas užpilti   ant svogūnų. Po to ant viso to užpilti kokį 100-150 g pomidorų padažo, sausus ryžius, užberti 1-2 šaukštelius druskos , ir užpilti verdančiu vandeniu, maždaug per keturis pirštus nuo ryžiu. Įdėti 50 g sviesto, uždengti dangti ir pašauti į orkaitę įkaitusia iki 200 laipsnių ant ap...