Apie 600-700 g kiaulienos mentės
2 didelių svogūnų
2 morkų
Alyvuogių aliejaus
2 šauktų miltų
2 šaukštų pomidorų padažo
Džiovinto (o dar geriau – šviežio) baziliko;
Prieskonių kiaulienos patiekalams
Druskos
Juodų maltų pipirų
Lauro lapas
Krapai
Petražolės
1-3 skiltelės česnako
2 didelių svogūnų
2 morkų
Alyvuogių aliejaus
2 šauktų miltų
2 šaukštų pomidorų padažo
Džiovinto (o dar geriau – šviežio) baziliko;
Prieskonių kiaulienos patiekalams
Druskos
Juodų maltų pipirų
Lauro lapas
Krapai
Petražolės
1-3 skiltelės česnako
Nuplauname mėsą, supjaustome norimo dydžio kubeliais.Pjaustau kąsnio dydžio gabaliukais skersai raumenų. Į keptuvę įpilame alyvuogių aliejaus, sudedame mėsą ir ją šiek tiek apskrudiname. Kai mėsa apskrunda ją supilame į puodą, įpilame vandens (kad apsemtų mėsą) ir užkaičiame. Supjaustome svogūnus, per smulkesnę tarką sutarkuojame morkas. Svogūnus ir morkas apkepiname su trupučiu alyvuogių aliejaus, suberiu česnaką ir viską kartu maišydama pakepu dar kokią minutę ir sukrečiame į puodą kur troškinasi mėsa. Gerai išmaišome, įberiame prieskonių, sumažiname ugnį ir paliekame troškintis apie 1 val. Žinoma, karts nuo karto reiktų pamaišyti.15 min iki numatomos pabaigos įmetu lauro lapą. Baigiant troškintis įdedame 2-3 šaukštus pomidoro padažo, išmaišome, šiek tiek dar troškiname. Ir paskutinis žingsnis: 2 šaukštus miltų gerai išmaišome su maždaug puse stiklinės vandens ir po truputį, nuolat maišant, supilame į guliašą. Būtinai gerai išmaišome, įberiame džiovinto baziliko ir dar 5 min. patroškiname.Pabaigoje susmulkinu žalumynus (krapus, petražoles). Jeigu naudoju džiovintas, suberiu porą minučių iki puodą užgesinant. Jei šviežias – iškart užgesinus.
Kartais į guliašą dedu ir grietinės.
Komentarai
Rašyti komentarą
Laukiam Jūsų atsiliepimų