Apie 500 g kiaulienos mentės 1-3 galvos susmulkintų svogūnu 2-3 tarkuotos morkos 500 g ryžių 50 g sviesto 100-150 pomidorų padažo Aliejaus Prieskoniai Druska Pipirai Lauro lapas 1-2 skiltelės česnako Mėsą supjaustyti, kaip guliašui, paskaninti su visokiais prieskoniais. Apkepinti , kol gražiai apskrunda. Baigiant kepti įdėti susmulkintą lauro lapą ir baigti kepti. Viską dėti į atsparų karščiui puodą. Po to pakepinti svogūnus, kol pasidaro skaidrus ir lengvai paskrudę. Į juos įdėti druskos ir 1/2 šaukštelio cukraus. Juos dėti ant mėsos. Po to pakepinti morkas iki minkštumo. Į morkas dėti druskos, ir jei morkos neskanios, truputi cukraus , sviesto. Morkas užpilti ant svogūnų. Po to ant viso to užpilti kokį 100-150 g pomidorų padažo, sausus ryžius, užberti 1-2 šaukštelius druskos , ir užpilti verdančiu vandeniu, maždaug per keturis pirštus nuo ryžiu. Įdėti 50 g sviesto, uždengti dangti ir pašauti į orkaitę įkaitusia iki 200 laipsnių ant ap...
Žinoma, skanu tie klasikiniai kiaulienos kepsniai. :) Kartais geriau ir skaniau būtų kažką įmantresnio pasigaminti, pavyzdžiui, zrazus, panaudous tą pačią kiaulieną. Man asmeniškai labiau patinka zrazai su grybais, tačiau kiekvienam pagal skonį! Su nekantrumu lauksiu kada jūs pagaminsite zrazus ir aprašysite bei pasidalinsite savo mintimis. Ačiū.
AtsakytiPanaikintiAčiū už komentarą.
PanaikintiPabandykite šį receptą:
http://dariaus-receptai.blogspot.lt/2012/06/rukyto-kumpio-vyniuotiniai.html