Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Apkepta jautiena krienu padaže

600 g virtos jautienos
1 kiaušinis aptepimui
1 šaukštas sviesto
Džiuvėsėliai
Bulvių košei:
1 kg bulvių
1 šaukštas sviesto
0,5 stiklinės pieno
Druska
Krienų padažui:
1 šaukštas miltų
1 šaukštas sviesto
1 stiklinė grietinės
1,5 stiklinės sultinio
2-3 tryniai
1 stiklinė tarkuotų krienų
Druska
Actas
Cukraus pagal skonį

Virtą mėsą supjaustyti gražiais griežinėliais, sudėti eilutėmis į sviestu išteptą ir džiuvėsėliais išbarstytą apkepams skirtą negilų indą arba emaliuotą dubenėlį, aplinkui apdėti pagaminta bulvių koše. Pasigaminame padažą: miltus pakepti svieste, sudėti tarkuotus krienus, maišant dar truputi pakepinti, atskiesti sultiniu, pavirinti, pridėti išmaišytos su tryniais grietinės, druskos, acto, cukraus. Mėsą užpilti šiuo krienų padažu. Bulvių košę aptepti plaktu kiaušiniu, viską palaistyti tirpintu sviestu ir 15 minučių kepti orkaitėje.
Pateikti galima karštą tame pačiame inde, kuriame kepė. 
Jeigu virtos mėsos neišeina supjaustyti gražiais griežinėliais, ją reikią pjaustyti gabaliukais ir sumaišyti su krienų padažu. 
Vietoj bulvių košės galima vartoti perlinių kruopų košę ar naminius stambiai supjaustytus apvirtus makaronus. Prieš kepant jų paviršių pabarstyti tarkuotu sūriu ir palaistyti tirpintu sviestu. 



Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Avienos koja kepta orkaitėje

Avienos koja (1,5-1,8 kg) Česnakas Čiobreliai Rozmarinas 2 šakelės Malti juodieji pipirai Druska Alyvuogių aliejus  Peiliu   kojoje padaryti įpjovas   ir sukaišioti griežinėliais supjaustytą česnaką. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi, susmulkinti rozmariną ir kartu su druska bei pipirais įtrinti koją, apdėlioti čiobrelio šakelėmis. Koja įvynioti į folija ir dėti į skardą. Kepti orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje apie 1,5 val. Nuėmus foliją, dar paskrudinti koją 10-20 minučių   iš abiejų pusių. Garnyrui labai tiks bulvytės su lupenomis, kurios kepamos su koja.

Plovas keptas orkaitėje

Apie 500 g kiaulienos   mentės 1-3 galvos   susmulkintų svogūnu 2-3 tarkuotos morkos 500 g ryžių 50 g sviesto 100-150 pomidorų padažo Aliejaus Prieskoniai Druska Pipirai Lauro lapas 1-2 skiltelės česnako Mėsą supjaustyti, kaip guliašui, paskaninti su visokiais prieskoniais. Apkepinti , kol gražiai apskrunda. Baigiant kepti įdėti susmulkintą lauro lapą ir baigti kepti. Viską dėti į atsparų karščiui puodą. Po to pakepinti svogūnus, kol pasidaro skaidrus ir lengvai paskrudę. Į juos įdėti druskos ir 1/2 šaukštelio cukraus. Juos dėti ant mėsos. Po to pakepinti morkas iki minkštumo. Į morkas dėti druskos, ir jei morkos neskanios, truputi cukraus , sviesto. Morkas užpilti   ant svogūnų. Po to ant viso to užpilti kokį 100-150 g pomidorų padažo, sausus ryžius, užberti 1-2 šaukštelius druskos , ir užpilti verdančiu vandeniu, maždaug per keturis pirštus nuo ryžiu. Įdėti 50 g sviesto, uždengti dangti ir pašauti į orkaitę įkaitusia iki 200 laipsnių ant ap...

Bulvių plokštainis keptas indelyje (Kugelis)

Bulvės Grietinė Svogūnai Kiaušiniai Spirgučiai- lašinukai Pipirai Druska Sviestas-margarinas Aliejus Į sutarkuotas bulves įdėkite apie stiklinę grietinės (vietoj pieno), kiaušinius ir galima varškės, tada dar žinoma spirgučius su svogūniukais, druskos, pipirų.  Viską gerai išmaišome ir dedame į molinius indelius išteptus aliejumi (čenachines) uždedam dangtelius. Produktų kiekiai labai priklauso nuo kepimo indų kiekio, tai aš ir to neminėsiu. Beje, kepant tikrai neblogai ant viršaus truputi sviesto ar margarino uždėti. Bet ne kepimo gale, o iškart.  Kepti 190-200 temperatūroje pirmoje lentynoje, viršus-apačia apie 1-1,5 val.  Patiekiame indelyje, atskirai patiekiame grietinę. Skonis kaip kūgelio kepto krosnyje.