600 g virtos jautienos
1 kiaušinis aptepimui
1 šaukštas sviesto
Džiuvėsėliai
Bulvių košei:
1 kg bulvių
1 šaukštas sviesto
0,5 stiklinės pieno
Druska
Krienų padažui:
1 šaukštas miltų
1 šaukštas sviesto
1 stiklinė grietinės
1,5 stiklinės sultinio
2-3 tryniai
1 stiklinė tarkuotų krienų
Druska
Actas
Cukraus pagal skonį
1 kiaušinis aptepimui
1 šaukštas sviesto
Džiuvėsėliai
Bulvių košei:
1 kg bulvių
1 šaukštas sviesto
0,5 stiklinės pieno
Druska
Krienų padažui:
1 šaukštas miltų
1 šaukštas sviesto
1 stiklinė grietinės
1,5 stiklinės sultinio
2-3 tryniai
1 stiklinė tarkuotų krienų
Druska
Actas
Cukraus pagal skonį
Virtą mėsą supjaustyti gražiais griežinėliais, sudėti eilutėmis į sviestu išteptą ir džiuvėsėliais išbarstytą apkepams skirtą negilų indą arba emaliuotą dubenėlį, aplinkui apdėti pagaminta bulvių koše. Pasigaminame padažą: miltus pakepti svieste, sudėti tarkuotus krienus, maišant dar truputi pakepinti, atskiesti sultiniu, pavirinti, pridėti išmaišytos su tryniais grietinės, druskos, acto, cukraus. Mėsą užpilti šiuo krienų padažu. Bulvių košę aptepti plaktu kiaušiniu, viską palaistyti tirpintu sviestu ir 15 minučių kepti orkaitėje.
Pateikti galima karštą tame pačiame inde, kuriame kepė.
Jeigu virtos mėsos neišeina supjaustyti gražiais griežinėliais, ją reikią pjaustyti gabaliukais ir sumaišyti su krienų padažu.
Vietoj bulvių košės galima vartoti perlinių kruopų košę ar naminius stambiai supjaustytus apvirtus makaronus. Prieš kepant jų paviršių pabarstyti tarkuotu sūriu ir palaistyti tirpintu sviestu.
Komentarai
Rašyti komentarą
Laukiam Jūsų atsiliepimų