500 g maltos jautienos
Aliejaus kepimui
2-3 morkos
2 svogūnai
1 salieras
800-900 g savo sultyse konservuotų pomidorų be odelės
1 kupinas šaukštas pomidorų pastos
Juodieji pipirai
Druska
Šakelė čiobrelio
Šaltinis: /http://www.beatosvirtuve.lt/blog/recipes/lazanija/
google.com, pub-7130137877081099, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Aliejaus kepimui
2-3 morkos
2 svogūnai
1 salieras
800-900 g savo sultyse konservuotų pomidorų be odelės
1 kupinas šaukštas pomidorų pastos
Juodieji pipirai
Druska
Šakelė čiobrelio
Itališkos žolelės
Pora lauro lapų
250 g pakelio Lazanijos lakštų
Padažas:
40 g sviesto
2-3 valgomieji šaukštai miltų
500 ml pieno
Gera sauja fermentinio sūrio
Ant viršaus prieš kepimo pabaigą užtarkuoti puskiečio Džiugo sūrio.
Pora lauro lapų
250 g pakelio Lazanijos lakštų
Padažas:
40 g sviesto
2-3 valgomieji šaukštai miltų
500 ml pieno
Gera sauja fermentinio sūrio
Ant viršaus prieš kepimo pabaigą užtarkuoti puskiečio Džiugo sūrio.
Pirmiausia gaminame mėsos troškinį su pomidorais. Gerai įkaitinam keptuvę ir dedam į ją pusę arba visą mėsą, priklausomai nuo keptuvės dydžio. Mėsą su mentele paskirstykite ir gražiai apkepkite, kad maži faršo šoneliai apskrustų. Kol mėsa skrunda, smulkiai supjaustome svogūną, morkas, salierą. Kai mėsa apkeps, dedame ją į puodą, kuriame viską troškinsite, o keptuvėje apkepkite daržoves: pradžioje svogūnus, paskui morkas su salierais. Kai daržovės suminkštės, dedame pomidorų pastą (tyrę) ir prieskonius: čiobrelį, itališkas žoleles, lauro lapus, grūstų pipirų ir druskos.
Dabar viską jau galima supilti į puodą, kuriame troškinsis daržovės su prieskoniais ir sudėti konservuotus pomidorus savo sultyse (galima pomidorus sugrusti). Uždengti dangčiu ir troškinti apie 45 minutes.
Dabar viską jau galima supilti į puodą, kuriame troškinsis daržovės su prieskoniais ir sudėti konservuotus pomidorus savo sultyse (galima pomidorus sugrusti). Uždengti dangčiu ir troškinti apie 45 minutes.
Baltas padažas:
Puode arba keptuvėje ištirpinti sviestą ir suberti miltus, pamaišyti, kol pasidarys košelė, leisti jai truputį pašilti ir pakepti, apie minutę, tada po truputį pilti pieną nuolat maišant, kaitinti kol pasidarys tirštas padažas. Kai padažas bus jau sutirštėjęs, įberti tarkuoto sūrio ir paragaukite, ar netrūksta druskos.
Puode arba keptuvėje ištirpinti sviestą ir suberti miltus, pamaišyti, kol pasidarys košelė, leisti jai truputį pašilti ir pakepti, apie minutę, tada po truputį pilti pieną nuolat maišant, kaitinti kol pasidarys tirštas padažas. Kai padažas bus jau sutirštėjęs, įberti tarkuoto sūrio ir paragaukite, ar netrūksta druskos.
Kepimas:
Indas turi būti aukštais kraštais ir ne per didelis. Dėti truputį mėsos troškinio, ant viršaus lazanijos lakštą, tada vėl mėsos ir tuomet jau balto pažado. Tuomet vėl lazanijos lakštą, mėsos troškinį ir baltą padažą. Viršutinis sluoksnis turi būti mėsos troškinys ir baltas padažas.
Kepti į orkaitę 180-190 C apie 50 min.
Prieš pabaigą ant viršaus užtarkuoti, Džiugo sūrio.
Lazanijos lakštus neverdu ir nemirkau, jiems išbrinkti užtenka drėgmės iš mėsos troškinio ir sūrio padažo.
Prie lazanijos tinka šviežios daržovės.
Indas turi būti aukštais kraštais ir ne per didelis. Dėti truputį mėsos troškinio, ant viršaus lazanijos lakštą, tada vėl mėsos ir tuomet jau balto pažado. Tuomet vėl lazanijos lakštą, mėsos troškinį ir baltą padažą. Viršutinis sluoksnis turi būti mėsos troškinys ir baltas padažas.
Kepti į orkaitę 180-190 C apie 50 min.
Prieš pabaigą ant viršaus užtarkuoti, Džiugo sūrio.
Lazanijos lakštus neverdu ir nemirkau, jiems išbrinkti užtenka drėgmės iš mėsos troškinio ir sūrio padažo.
Prie lazanijos tinka šviežios daržovės.
Šaltinis: /http://www.beatosvirtuve.lt/blog/recipes/lazanija/
Komentarai
Rašyti komentarą
Laukiam Jūsų atsiliepimų