Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Lazanija

500 g maltos jautienos
Aliejaus kepimui
2-3 morkos
2 svogūnai
1 salieras
800-900 g savo sultyse konservuotų pomidorų be odelės
1 kupinas šaukštas pomidorų pastos
Juodieji pipirai
Druska
Šakelė čiobrelio
Itališkos žolelės
Pora lauro lapų
250 g pakelio Lazanijos lakštų

Padažas:
40 g sviesto
2-3 valgomieji šaukštai miltų
500 ml pieno
Gera sauja fermentinio sūrio

Ant viršaus prieš kepimo pabaigą užtarkuoti puskiečio Džiugo sūrio.

Pirmiausia gaminame mėsos troškinį su pomidorais. Gerai įkaitinam keptuvę ir dedam į ją pusę arba visą mėsą, priklausomai nuo keptuvės dydžio. Mėsą su mentele paskirstykite ir gražiai apkepkite, kad maži faršo šoneliai apskrustų. Kol mėsa skrunda, smulkiai supjaustome svogūną, morkas, salierą. Kai mėsa apkeps, dedame ją į puodą, kuriame viską troškinsite, o keptuvėje apkepkite daržoves: pradžioje svogūnus, paskui morkas su salierais. Kai daržovės suminkštės, dedame pomidorų pastą (tyrę) ir prieskonius: čiobrelį, itališkas žoleles, lauro lapus, grūstų pipirų ir druskos.
Dabar viską jau galima supilti į puodą, kuriame troškinsis daržovės su prieskoniais ir sudėti  konservuotus pomidorus savo sultyse (galima pomidorus sugrusti). Uždengti dangčiu ir troškinti apie 45 minutes.

Baltas padažas:

Puode arba keptuvėje ištirpinti sviestą ir suberti miltus, pamaišyti, kol pasidarys košelė, leisti jai truputį pašilti ir pakepti, apie minutę, tada po truputį pilti pieną nuolat maišant, kaitinti kol pasidarys tirštas padažas. Kai padažas bus jau sutirštėjęs, įberti tarkuoto sūrio ir paragaukite, ar netrūksta druskos.

Kepimas:

Indas turi būti aukštais kraštais ir ne per didelis. Dėti truputį mėsos troškinio, ant viršaus lazanijos lakštą, tada vėl mėsos ir tuomet jau balto pažado. Tuomet vėl lazanijos lakštą, mėsos troškinį ir baltą padažą. Viršutinis sluoksnis turi būti mėsos troškinys ir baltas padažas.
Kepti į orkaitę 180-190 C apie 50 min.
Prieš pabaigą ant viršaus užtarkuoti,  Džiugo sūrio.

Lazanijos lakštus neverdu ir nemirkau, jiems išbrinkti užtenka drėgmės iš mėsos troškinio ir sūrio padažo.

Prie lazanijos tinka šviežios daržovės.






Šaltinis: /http://www.beatosvirtuve.lt/blog/recipes/lazanija/
google.com, pub-7130137877081099, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Barščiai su raugintais kopūstais

Mėsos sultinys- apie 2 litrus Konservuoti burokėliai- 0,5 litro Rauginti kopūstai- 200-300 g Bulvės- 5 vienetai Morkos-2 vienetai Pomidorų padažas- 0,5 stiklinės Grietinė- 0,5 stiklinės Česnako skiltelės- 3-5 vienetai Svogūnai- 2 vienetai Kvietiniai miltai- 1 šaukštas Kiaulienos lašiniai supjaustyti- 1 šaukštas Taukai (kiaulių) arba aliejus- 1 šaukštas Druska- pagal skonį Cukrus- pagal skonį Čili pipirai- pagal skonį Juodieji pipirai- truputį Actas- truputį Krapai- truputį Petražolės- truputį Bulvės 5 min. paverdami mėsos sultinyje. Paskui dedame raugintus kopūstus ir verdame dar 10-15 min. Dažniausiai mėsos sultinį išverdu nuverdant mėsą arba kaulus su druska, pipirais, svogūnu, lauro lapais, morka. Kepam taukuose arba aliejuje lašinukus, smulkiai supjaustytus svogūnus, tarkuotas morkas. Baigiant kepti įdedam miltų, pomidorų padažą su actu ir dar pakaitinam. Visą tai supilam į verdantį sultinį. Paskaninam druska, čili pipirais, cukrumi, pipirais. Truputi paverdam

Avienos koja kepta orkaitėje

Avienos koja (1,5-1,8 kg) Česnakas Čiobreliai Rozmarinas 2 šakelės Malti juodieji pipirai Druska Alyvuogių aliejus  Peiliu   kojoje padaryti įpjovas   ir sukaišioti griežinėliais supjaustytą česnaką. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi, susmulkinti rozmariną ir kartu su druska bei pipirais įtrinti koją, apdėlioti čiobrelio šakelėmis. Koja įvynioti į folija ir dėti į skardą. Kepti orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje apie 1,5 val. Nuėmus foliją, dar paskrudinti koją 10-20 minučių   iš abiejų pusių. Garnyrui labai tiks bulvytės su lupenomis, kurios kepamos su koja.

Orkaitėje keptas kepsnys iš sprandinės

1.5 kg sprandinės Svogūnas Kmynai Druska Malti pipirai Paprikos milteliai Pomidoras Mocarelos sūris Pjaustytas rūkytas sūris 2-3 skiltelės česnako Majonezas Mairūnas Alyvuogių aliejus Sprandinę susipjaustyti maždaug 1.5 cm juostelėmis, pjauti ne iki galo, palikti kokius 2 cm neperpjautus. Mėsą pabarstyti kmynais, druska, pipirais, paprikų milteliais, apšlakstyti aliejumi ir įtrinti. Susipjaustyti mocarelą, pomidorą ir svogūną griežinėliais. Kiekvieną įpjovimą ištepti majonezu, dėti skiltelę pomidoro, svogūno ir sūrio, sūrį reikia sluoksniuoti- į vieną rėvelį baltą į kitą geltoną sūrio gabalėlį. Susluoksniuoti visą mėsą, apibarstyti spaustu česnaku ir apšlakstyti aliejumi. Dėti į foliją, sandariai apsukti ir kepti įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 1,5h, šalia prie folijos sudėti bulves su prieskoniais. Likus 10 min iki kepimo pabaigos atidengti foliją.