Marinatas
Jaučio liežuvio
(1-1,5 kg)
Pusės citrinos sulčių
Druska
Penkių pipirų mišinio-
šaukštelis
Citrinpipirių- puse
šaukštelio
Juodųjų pipirų- puse
šaukštelio
5 skiltelių česnako
Virimui:
Kvapniųjų pipirų- 6-8
grudeliai
Lauro lapai
1 morka
Svogūnas
Druska
Marinatui skirtus prieskonius
sumaišyti tarpusavyje ir jais gerai įtrinti jautienos liežuvį, apšlakstyti
citrina. Citrina naudojama iš dalies todėl, kad mėsai suteikia gražesnės
spalvos. Užmarinuotą liežuvį palikite per naktį pastovėti šaldytuve. Kitą dieną
pilkite į didelį puodą vandenį, dėkite liežuvį
ir puodą užkaiskite, sudėkite visus prieskonius, morką, svogūną, šiek
tiek druskos. Po valandos paragaukite ar vanduo pakankamai sūrus, nes liežuvis
,,pasiima'' daug druskos, pasūdykite tiek, kad vandenyje tikrai jaustųsi
druska. Viso reikia virti apie 3 valandas. Liežuvį reikia nulupti dar karštą po
šaltu vandeniu. Jei liežuvis nesilupa vadinasi jis dar neišvirė. Nulupus
liežuvį jį reikia ataušinti nuovire, kadangi kitaip jo paviršius greit
išdžiūsta.
Marinuojama per naktį, kad geriau
įsigertų prieskoniai, be to į marinatą dedama citrinos, kad liežuvis būtų
gražesnės spalvos, t.y rožinis. Be to liežuvis ima labai daug druskos, t.y jos
reikia daug, nes sunkiai įsigeria. Aš marinavau per naktį nemažame kiekyje
druskos, vėliau pyliau jos į pati puodą, ir jos nei kiek nebuvo per daug. O
skirtumas matyt tik tame ir yra, kad pamarinuotas per naktį spėja sugerti
daugiau skonių nei tik virdamas.
Šaltinis: http://sviestolydimai.blogspot.com/2012/03/virtas-jautienos-liezuvis.html
Seniai galvojau kad reikia pasigaminti toki.
AtsakytiPanaikinti