600 g jautienos nugarinės
120 g karštai rūkyto kumpio
6 vid. šviežių bulvių
2 vid. baltųjų svogūnų
3 vid. česnako skiltelių
2-3 šaukštai pomidorų
padažo
30 g natūralaus
sviesto gabalėlio
Šviežiai maltų
juodųjų pipirų ir druskos
100 ml sauso
raudonojo vyno
300-400 ml sultinio
Žiupsnio kmynų
Poros žiupsnių
rozmarino
2 lauro lapelių
Nuplauti mėsą, nupjaustyti riebalus ir supjaustyti
kubeliais. Įtrinti šviežiais maltais juodaisiais pipirais ir druska. Apkepinti
keptuvėje (galite naudoti tefloninę arba įkaitinti šaukštą alyvų aliejaus). Apkepus
nuimti nuo ugnies.
Susmulkinti svogūną ir česnaką. Troškintuve įkaitinti
gabalėlį sviesto ir į jį suberti svogūnus su česnaku. Apkepti 3-4 minutes,
pavartydami medine mentele. Nuskustas bulves, supjaustyti (vid. bulvę galite padalinti
į 6-8 dalis). Sudėti į troškintuvą. Suberti apkeptą jautieną.
Supilti sultinį, vyną, pomidorų padažą. Įmesti porą lauro lapelių, uždėti ant viršaus kumpio juosteles. Pabarstyti rozmarinu, kmynais, pipirais (druskos nenaudokite, jei sultinys buvo pasūdytas). Troškinti 2-3 valandas ant silpnos ugnies, kol bulvės ir mėsa bus minkštučiai. Jei skystis per greitai išgaruos, galite dar įpilti vyno ar sultinio. Patiekti gilesnėse lėkštėse.
Supilti sultinį, vyną, pomidorų padažą. Įmesti porą lauro lapelių, uždėti ant viršaus kumpio juosteles. Pabarstyti rozmarinu, kmynais, pipirais (druskos nenaudokite, jei sultinys buvo pasūdytas). Troškinti 2-3 valandas ant silpnos ugnies, kol bulvės ir mėsa bus minkštučiai. Jei skystis per greitai išgaruos, galite dar įpilti vyno ar sultinio. Patiekti gilesnėse lėkštėse.
Šaltinis: http://www.tastyart.lt/2010/01/dieviskas-jautienos-troskinys-su-bulvytemis/
Aktyvaus gyvenimo būdo mėgėjams, puiki proga išsikrauti kartu su sporto klubu Tauras nariais. Mes už aktyvų gyvenimo būdą!
AtsakytiPanaikinti