Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Jautienos troškinys


600 g jautienos nugarinės
120 g karštai rūkyto kumpio
6 vid. šviežių bulvių
2 vid. baltųjų svogūnų
3 vid. česnako skiltelių
2-3 šaukštai pomidorų padažo
30 g natūralaus sviesto gabalėlio
Šviežiai maltų juodųjų pipirų ir druskos
100 ml sauso raudonojo vyno
300-400 ml sultinio
Žiupsnio kmynų
Poros žiupsnių rozmarino
2 lauro lapelių

Nuplauti mėsą, nupjaustyti riebalus ir supjaustyti kubeliais. Įtrinti šviežiais maltais juodaisiais pipirais ir druska. Apkepinti keptuvėje (galite naudoti tefloninę arba įkaitinti šaukštą alyvų aliejaus). Apkepus nuimti nuo ugnies.
Susmulkinti svogūną ir česnaką. Troškintuve įkaitinti gabalėlį sviesto ir į jį suberti svogūnus su česnaku. Apkepti 3-4 minutes, pavartydami medine mentele. Nuskustas bulves, supjaustyti (vid. bulvę galite padalinti į 6-8 dalis). Sudėti į troškintuvą. Suberti apkeptą jautieną.
Supilti sultinį, vyną, pomidorų padažą. Įmesti porą lauro lapelių, uždėti ant viršaus kumpio juosteles. Pabarstyti rozmarinu, kmynais, pipirais (druskos nenaudokite, jei sultinys buvo pasūdytas). Troškinti 2-3 valandas ant silpnos ugnies, kol bulvės ir mėsa bus minkštučiai. Jei skystis per greitai išgaruos, galite dar įpilti vyno ar sultinio. Patiekti gilesnėse lėkštėse.



Šaltinis: http://www.tastyart.lt/2010/01/dieviskas-jautienos-troskinys-su-bulvytemis/

Komentarai

  1. Aktyvaus gyvenimo būdo mėgėjams, puiki proga išsikrauti kartu su sporto klubu Tauras nariais. Mes už aktyvų gyvenimo būdą!

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Laukiam Jūsų atsiliepimų

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Avienos koja kepta orkaitėje

Avienos koja (1,5-1,8 kg) Česnakas Čiobreliai Rozmarinas 2 šakelės Malti juodieji pipirai Druska Alyvuogių aliejus  Peiliu   kojoje padaryti įpjovas   ir sukaišioti griežinėliais supjaustytą česnaką. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi, susmulkinti rozmariną ir kartu su druska bei pipirais įtrinti koją, apdėlioti čiobrelio šakelėmis. Koja įvynioti į folija ir dėti į skardą. Kepti orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje apie 1,5 val. Nuėmus foliją, dar paskrudinti koją 10-20 minučių   iš abiejų pusių. Garnyrui labai tiks bulvytės su lupenomis, kurios kepamos su koja.

Plovas keptas orkaitėje

Apie 500 g kiaulienos   mentės 1-3 galvos   susmulkintų svogūnu 2-3 tarkuotos morkos 500 g ryžių 50 g sviesto 100-150 pomidorų padažo Aliejaus Prieskoniai Druska Pipirai Lauro lapas 1-2 skiltelės česnako Mėsą supjaustyti, kaip guliašui, paskaninti su visokiais prieskoniais. Apkepinti , kol gražiai apskrunda. Baigiant kepti įdėti susmulkintą lauro lapą ir baigti kepti. Viską dėti į atsparų karščiui puodą. Po to pakepinti svogūnus, kol pasidaro skaidrus ir lengvai paskrudę. Į juos įdėti druskos ir 1/2 šaukštelio cukraus. Juos dėti ant mėsos. Po to pakepinti morkas iki minkštumo. Į morkas dėti druskos, ir jei morkos neskanios, truputi cukraus , sviesto. Morkas užpilti   ant svogūnų. Po to ant viso to užpilti kokį 100-150 g pomidorų padažo, sausus ryžius, užberti 1-2 šaukštelius druskos , ir užpilti verdančiu vandeniu, maždaug per keturis pirštus nuo ryžiu. Įdėti 50 g sviesto, uždengti dangti ir pašauti į orkaitę įkaitusia iki 200 laipsnių ant apatines lentyno

Barščiai su raugintais kopūstais

Mėsos sultinys- apie 2 litrus Konservuoti burokėliai- 0,5 litro Rauginti kopūstai- 200-300 g Bulvės- 5 vienetai Morkos-2 vienetai Pomidorų padažas- 0,5 stiklinės Grietinė- 0,5 stiklinės Česnako skiltelės- 3-5 vienetai Svogūnai- 2 vienetai Kvietiniai miltai- 1 šaukštas Kiaulienos lašiniai supjaustyti- 1 šaukštas Taukai (kiaulių) arba aliejus- 1 šaukštas Druska- pagal skonį Cukrus- pagal skonį Čili pipirai- pagal skonį Juodieji pipirai- truputį Actas- truputį Krapai- truputį Petražolės- truputį Bulvės 5 min. paverdami mėsos sultinyje. Paskui dedame raugintus kopūstus ir verdame dar 10-15 min. Dažniausiai mėsos sultinį išverdu nuverdant mėsą arba kaulus su druska, pipirais, svogūnu, lauro lapais, morka. Kepam taukuose arba aliejuje lašinukus, smulkiai supjaustytus svogūnus, tarkuotas morkas. Baigiant kepti įdedam miltų, pomidorų padažą su actu ir dar pakaitinam. Visą tai supilam į verdantį sultinį. Paskaninam druska, čili pipirais, cukrumi, pipirais. Truputi paverdam