0,6 kg mėsos taršo
3-4 juostelių rūkytos šoninės
800 g pomidorų
1 bulvės
2 svogūnų
2-3 skiltelių česnako
1 kiaušinio
Morka
Bazilikų
Krapų
Pipirų
Druskos
Paruoškite frikadeles: sumaišykite mėsos faršą
su 1 tarkuotu svogūnu, 1 smulkinta česnako skiltele, kiaušiniu ir padarykite
nedidelius rutuliukus. Juos dėkite į verdantį, lengvai sūdytą vandenį. Būtinai
nugriebkite verdant susidariusias putas.
Po kelių minučių dėkite nedideliais kubeliais
pjaustytas bulves, tarkuotas morkas. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, apkepkite mažais
kubeliais pjaustytą šoninę ir sudėkite į sriubą. Pomidorus pamerkite į verdantį
vandenį, nulupkite luobelę ir smulkiai supjaustykite. Keptuvėje, kurioje kepėte
šoninę, pakepkite smulkintą svogūną. Jam suminkštėjus, dėkite pomidorus, smulkintus
bazilikus, likusias česnako skilteles ir kepkite 1 min. Kai bulvės puode
išvirs, į sriubą sudėkite pomidorų masę, pagardinkite prieskoniais ir dar 7
min. virkite. Prieš patiekdama į stalą pabarstykite žalumynais.

Komentarai
Rašyti komentarą
Laukiam Jūsų atsiliepimų