Bulvės
Apie 1 kg raugintu kopūstų
Rūkyti lašiniai
Svogūnas
2-3 sultinio kubeliai
Kmynai
Miltai
Aliejus
Pomidorų padažas
Česnakas
Į puodą pripilam 3 litrus vandens,
užkaičiame. Nuskustas bulves supjaustome smulkiais kubeliais, dedame į puodą,
kuriame vanduo užviręs (bulves galima virti ir atskirai, paskui valgant sriubą jomis užkandama). Raugintus kopūstus (naudoju kopūstus iš
prekybos centrų, supakuotus kilograminiuose maišeliuose) dedame į puodą su visu
skystimu. Kol verda bulvės su kopūstais,
imam rūkytus lašinius, supjaustom mažais kubeliais, svogūną irgi pjaustome
mažais kubeliais. Keptuvėje kepam rūkytus lašinius.
Lašiniams aptirpus beriame supjaustytą svogūną į keptuvę, toliau kepame.
Tuo pat metu dedame 2-3 sultinio kubelius ir kmynus į kopūstienės puodą.
Apkepus lašiniams, ir pageltus svogūnams į keptuvę dedame šaukštą su kaupu
miltų. Išmaišome miltus, jei gaunasi labai sausas turinys, galima įpilti
truputis aliejaus. Dedame pomidorų padažą, maišome ir kaitiname dar minutę.
Sriubos užpilas paruoštas, ir jį pilame į puodą. Jei gaunasi labai tiršta
sriuba, (kas gali būti, nes naudojamų produktų dydis, ar kiekis, gali skirtis)
įpilam virinto vandens.
Ragaujame, ir sriubai parenkame prieskonius.
Jei sriubai trūksta rūgštumo (priklauso nuo raugintų kopūstų), nepadauginant
galima įpilti truputis 9% acto, ar įdėti citrinos rūgštelės. Toliau dedame
prieskonius savo nuožiūra. Variacija plati, priklauso nuo turimų prieskonių.
Visada įdedu saliero smulkintos džiovintos šaknies. Dar dažnai naudoju viduržemio jūros žolelių prieskonius, arba
prieskonius raugintų kopūstų patiekalams, arba troškintoms daržovėms. Sriubą
galima paskaninti įspaudžiant skiltelę česnako į keptuvę tuo metu, kai sudedame
kepti svogūną.
Išvirus bulvėms sriuba pagaminta.

Komentarai
Rašyti komentarą
Laukiam Jūsų atsiliepimų