700-800 g jautienos kumpio (tinka ir kiauliena arba kiaulienos ir jautienos
mišinys)
2 svogūnai
Keleto skiltelių česnako
Actas
Druska
Žalumynų: kalendros, petražolių, baziliko
Prieskonių: maltų čili miltelių, maltų juodųjų pipirų (pasirinkimas Jūsų,
bet kalendra ir čili – būtini)
Padažui: sojos padažo, pomidorų padažas, svogūnas.
Pradžioje kapojame mėsą smulkiais gabalėliais. Labai smulkiais gabalėliais (aš
naudoju maltą mėsą).
Svogūną tarkuojam tarka. Tada maišom tarkuotą svogūną, kapotą-maltą mėsą,
prieskonius, šaukštą acto, česnaką, kalendrą, petražoles, baziliką, druskos
žiupsnį.
Viską gerai išminkom ir ant iešmelių formuojame dešreles (iešmelius
palaikom prieš tai vandenyje, kad nesudegtu kepant), uždengę plėvele dedam į
šaldiklį pusvalandžiui. Kodėl į šaldiklį? Kai faršas staigiai ir smarkiai
atvėsta jis tada nesubyra kepant.
Kol faršas vėsta, pasidarom padažą (man padažas tai puse šio patiekalo
skonio): susmulkinam svogūną ir sudedam į pomidorų-sojos išmaišytą padažą. Kiekiai
pagal skonį, sojos padažo truputis pilti. Kelis kartus padarysit ir surasit savo
proporcijas.
Kai faršas atvės, jei kepame orkaitėje, dedam ant grotelių o po jomis padedam kepimo skardą, kad
neprivarvėtu į orkaitę.
Šaunam į įkaitintą orkaitę. Kepam grilyje 4 lentynoje 9-11 min apverčiame ir
kepame dar 7-10 min.
Tiekiame su daržovėm, žalumynais, padažu ir ryžiais.
Komentarai
Rašyti komentarą
Laukiam Jūsų atsiliepimų