Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Liulia Kebabas


700-800 g jautienos kumpio (tinka ir kiauliena arba kiaulienos ir jautienos mišinys)
2 svogūnai
Keleto skiltelių česnako
Actas
Druska
Žalumynų: kalendros, petražolių, baziliko
Prieskonių: maltų čili miltelių, maltų juodųjų pipirų (pasirinkimas Jūsų, bet kalendra ir čili – būtini)

Padažui: sojos padažo, pomidorų padažas, svogūnas.

Pradžioje kapojame mėsą smulkiais gabalėliais. Labai smulkiais gabalėliais (aš naudoju maltą mėsą).
Svogūną tarkuojam tarka. Tada maišom  tarkuotą svogūną, kapotą-maltą mėsą, prieskonius, šaukštą acto, česnaką, kalendrą, petražoles, baziliką, druskos žiupsnį.
Viską gerai išminkom ir ant iešmelių formuojame dešreles (iešmelius palaikom prieš tai vandenyje, kad nesudegtu kepant), uždengę plėvele dedam į šaldiklį pusvalandžiui. Kodėl į šaldiklį? Kai faršas staigiai ir smarkiai atvėsta jis tada nesubyra kepant.
Kol faršas vėsta, pasidarom padažą (man padažas tai puse šio patiekalo skonio): susmulkinam svogūną ir sudedam į pomidorų-sojos išmaišytą padažą. Kiekiai pagal skonį, sojos padažo truputis pilti. Kelis kartus padarysit ir surasit savo proporcijas.
Kai faršas atvės, jei kepame orkaitėje, dedam ant  grotelių o po jomis padedam kepimo skardą, kad neprivarvėtu į orkaitę.
Šaunam į įkaitintą orkaitę. Kepam grilyje 4 lentynoje 9-11 min apverčiame ir kepame dar 7-10 min.
Tiekiame su daržovėm, žalumynais, padažu ir ryžiais.
Geriausia, žinoma, kepti jį ant žarijų, bet geras ir orkaitės grilyje keptas.






Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Plovas keptas orkaitėje

Apie 500 g kiaulienos   mentės 1-3 galvos   susmulkintų svogūnu 2-3 tarkuotos morkos 500 g ryžių 50 g sviesto 100-150 pomidorų padažo Aliejaus Prieskoniai Druska Pipirai Lauro lapas 1-2 skiltelės česnako Mėsą supjaustyti, kaip guliašui, paskaninti su visokiais prieskoniais. Apkepinti , kol gražiai apskrunda. Baigiant kepti įdėti susmulkintą lauro lapą ir baigti kepti. Viską dėti į atsparų karščiui puodą. Po to pakepinti svogūnus, kol pasidaro skaidrus ir lengvai paskrudę. Į juos įdėti druskos ir 1/2 šaukštelio cukraus. Juos dėti ant mėsos. Po to pakepinti morkas iki minkštumo. Į morkas dėti druskos, ir jei morkos neskanios, truputi cukraus , sviesto. Morkas užpilti   ant svogūnų. Po to ant viso to užpilti kokį 100-150 g pomidorų padažo, sausus ryžius, užberti 1-2 šaukštelius druskos , ir užpilti verdančiu vandeniu, maždaug per keturis pirštus nuo ryžiu. Įdėti 50 g sviesto, uždengti dangti ir pašauti į orkaitę įkaitusia iki 200 laipsnių ant apatines lentyno

Barščiai su raugintais kopūstais

Mėsos sultinys- apie 2 litrus Konservuoti burokėliai- 0,5 litro Rauginti kopūstai- 200-300 g Bulvės- 5 vienetai Morkos-2 vienetai Pomidorų padažas- 0,5 stiklinės Grietinė- 0,5 stiklinės Česnako skiltelės- 3-5 vienetai Svogūnai- 2 vienetai Kvietiniai miltai- 1 šaukštas Kiaulienos lašiniai supjaustyti- 1 šaukštas Taukai (kiaulių) arba aliejus- 1 šaukštas Druska- pagal skonį Cukrus- pagal skonį Čili pipirai- pagal skonį Juodieji pipirai- truputį Actas- truputį Krapai- truputį Petražolės- truputį Bulvės 5 min. paverdami mėsos sultinyje. Paskui dedame raugintus kopūstus ir verdame dar 10-15 min. Dažniausiai mėsos sultinį išverdu nuverdant mėsą arba kaulus su druska, pipirais, svogūnu, lauro lapais, morka. Kepam taukuose arba aliejuje lašinukus, smulkiai supjaustytus svogūnus, tarkuotas morkas. Baigiant kepti įdedam miltų, pomidorų padažą su actu ir dar pakaitinam. Visą tai supilam į verdantį sultinį. Paskaninam druska, čili pipirais, cukrumi, pipirais. Truputi paverdam

Avienos koja kepta orkaitėje

Avienos koja (1,5-1,8 kg) Česnakas Čiobreliai Rozmarinas 2 šakelės Malti juodieji pipirai Druska Alyvuogių aliejus  Peiliu   kojoje padaryti įpjovas   ir sukaišioti griežinėliais supjaustytą česnaką. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi, susmulkinti rozmariną ir kartu su druska bei pipirais įtrinti koją, apdėlioti čiobrelio šakelėmis. Koja įvynioti į folija ir dėti į skardą. Kepti orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje apie 1,5 val. Nuėmus foliją, dar paskrudinti koją 10-20 minučių   iš abiejų pusių. Garnyrui labai tiks bulvytės su lupenomis, kurios kepamos su koja.