1 1/2 kg oto arba plekšnės
2 arb. š. druskos
4 valg. š. miltų
1/3 arb. š. maltų pipirų
100 g svogūno (ko daugiau, to skaniau)
150 g aliejaus, sviesto arba margarino (skaniausiai gaunasi su sviestu)
Šiam receptui geriausiai tiks vienas nedidelis
otas arba plekšnės. Nupjauti galvą, uodegą ir pelekus. Nuskalauti gleives ir žvynus po šaltu
tekančiu vandeniu. Supjaustyti žuvį maždaug nykščio storio gabalėliais.
Sumaišyti miltus, druską ir pipirus. Apvolioti žuvies gabalėlius miltų mišiniu
ir kepti karštuose riebaluose (kiekvieną pusę po 3-4 min.). Supjaustyti
svogūnus griežinėliais ir atskirai pakepinti riebaluose. Žuvį tiekti su keptais
svogūnais, virtomis bulvėmis, žaliosiomis salotomis ir citrinos griežinėliais.
Komentarai
Rašyti komentarą
Laukiam Jūsų atsiliepimų