Grūdai, "Penki grūdai košei"- 1 stiklinė
Vanduo- 3 stiklinės
Kiaulienos lašiniai, rūkyti- 100 gramų
Svogūnai- 1 vienetas
Česnakai- 2 skiltelės
Morka- 1 vnt
Grietinė- 100 gramų
Juodieji pipirai, malti- truputį
Druska- truputį
Lauras, džiovinti lapeliai- 2 vienetai
Vanduo- 3 stiklinės
Kiaulienos lašiniai, rūkyti- 100 gramų
Svogūnai- 1 vienetas
Česnakai- 2 skiltelės
Morka- 1 vnt
Grietinė- 100 gramų
Juodieji pipirai, malti- truputį
Druska- truputį
Lauras, džiovinti lapeliai- 2 vienetai
Grūdų mišinį užpilame šiltu ir paliekame kelioms valandoms. Išbrinkusius grūdus verdame ant mažos ugnies apie 20 minučių. Verdant į puodą įberiame druskos, pabaigoje įmetame porą laurų lapelių.
Rūkytus lašinukus ir svogūną supjaustome kubeliais, česnaką susmulkiname. Į įkaitusią keptuvę lašinukus, maišydami kepame kol išsiskirs riebalai. Tada suberiame svogūnus, maišydami kepame kol jie gražiai pagels, dar kepant įtarkuoju morkytę (nebūtinai). Tuomet įmetame česnaką, pabarstome pipirais, supilame grietinę, išmaišome. Padažui užvirus išjungiame ugnį. Padažą pilame ant košės.
Rūkytus lašinukus ir svogūną supjaustome kubeliais, česnaką susmulkiname. Į įkaitusią keptuvę lašinukus, maišydami kepame kol išsiskirs riebalai. Tada suberiame svogūnus, maišydami kepame kol jie gražiai pagels, dar kepant įtarkuoju morkytę (nebūtinai). Tuomet įmetame česnaką, pabarstome pipirais, supilame grietinę, išmaišome. Padažui užvirus išjungiame ugnį. Padažą pilame ant košės.

Komentarai
Rašyti komentarą
Laukiam Jūsų atsiliepimų