2-3 morkos
Druska
Malti pipirai
500 gramų mėsos
Aliejus
10 saujų plikytų ryžių
Lauro lapai
Svogūnai
3-5 skiltelės česnako
Pirmiausia sutarkuoju 2-3 morkas per burokinę
tarką, sudedu į špižinį (nebutinai) puodą, pridedu druskos ir pipirų
tiek, kad užtektų visam plovui, nepagailiu. Užpilu vandeniu, kad apsemtų morkas,
paverdu 10 minučių. Tuo metu susipjaustau apie 500 gramų mėsos (aviena, kiauliena,
vištiena - ką turiu) nedideliais gabaliukais, ir kepu aliejuje be jokių
prieskonių. Ant morkų supilu 10 saujų ryžių (dabar naudoju plikytus), užpilu verdančiu vandeniu, kad apsemtų ryžius, atsargai įsmeigiu 3-5 česnako skilteles ir verdu 30 min.
nemaišydamas. Kai mėsa apkepa, prilaužau į ją lauro lapų, po to sudedu
supjaustytą svogūno galvą, apkepinu. Mėsą sudedu į išvirusius ryžius
(kartais dedu ir pomidorų padažą), viską
gerai išmaišau, ir - skanaus!

Komentarai
Rašyti komentarą
Laukiam Jūsų atsiliepimų