Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Žuvienė iš stintos

Riebi žuvis (stinta)– 700 g
Vištiena (sparnai, kojos)- 300 g
Džiovinti baravykai- 2 šaukštai
Augalinis aliejus
Pipirų žirneliai
Bulvės- 3 vnt.
Morkos- 1 vnt.
Lauro lapai
Svogūnai- 2 vnt.
Druska

Grybus užmerkite šaltame vandenyje. Nuplaukite vištieną, sudėkite į puodą ir užpilkite 2 litrus šalto vandens. Užvirus vandeniui būtinai nugriebkite susidariusią putą. Įdėkite druskos ir virkite apie 20-30 min. Ištraukite vištieną, perkoškite sultinį ir grąžinkite vėl ant ugnies. Nuplaukite morkas ir bulves, supjaustykite dideliais gabalais ir sudėkite į verdantį sultinį.Grybus ištraukite iš vandens ir nusausinkite, supjaustykite stambiai svogūnus ir apkepkite aliejuje kartu su grybais.Kai morkos ir bulvės bus beveik išvirusios, sudėkite apkeptus svogūnus ir grybus į sultinį. Svogūnai turi būti beveik skaidrūs.Nuvalykite žuvį, pašalinkite žarnas. Būtina išpjauti žuvies žiaunas, kad nesugadintumėte žuvienės ( jei neišpjausite žiaunų- viralas apkars), nuplaukite žuvį ir supjaustykite gabaliukais.Sudėti žuvies gabaliukus į sultinį ir virti 15 min., pagardinti pipirais ir lauro lapais.Žuvienės paruošimo laikas 60 min. išeis 6 didelės porcijos. Iš vištienos bus galima pagaminti atskirą patiekalą.


Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Avienos koja kepta orkaitėje

Avienos koja (1,5-1,8 kg) Česnakas Čiobreliai Rozmarinas 2 šakelės Malti juodieji pipirai Druska Alyvuogių aliejus  Peiliu   kojoje padaryti įpjovas   ir sukaišioti griežinėliais supjaustytą česnaką. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi, susmulkinti rozmariną ir kartu su druska bei pipirais įtrinti koją, apdėlioti čiobrelio šakelėmis. Koja įvynioti į folija ir dėti į skardą. Kepti orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje apie 1,5 val. Nuėmus foliją, dar paskrudinti koją 10-20 minučių   iš abiejų pusių. Garnyrui labai tiks bulvytės su lupenomis, kurios kepamos su koja.

Plovas keptas orkaitėje

Apie 500 g kiaulienos   mentės 1-3 galvos   susmulkintų svogūnu 2-3 tarkuotos morkos 500 g ryžių 50 g sviesto 100-150 pomidorų padažo Aliejaus Prieskoniai Druska Pipirai Lauro lapas 1-2 skiltelės česnako Mėsą supjaustyti, kaip guliašui, paskaninti su visokiais prieskoniais. Apkepinti , kol gražiai apskrunda. Baigiant kepti įdėti susmulkintą lauro lapą ir baigti kepti. Viską dėti į atsparų karščiui puodą. Po to pakepinti svogūnus, kol pasidaro skaidrus ir lengvai paskrudę. Į juos įdėti druskos ir 1/2 šaukštelio cukraus. Juos dėti ant mėsos. Po to pakepinti morkas iki minkštumo. Į morkas dėti druskos, ir jei morkos neskanios, truputi cukraus , sviesto. Morkas užpilti   ant svogūnų. Po to ant viso to užpilti kokį 100-150 g pomidorų padažo, sausus ryžius, užberti 1-2 šaukštelius druskos , ir užpilti verdančiu vandeniu, maždaug per keturis pirštus nuo ryžiu. Įdėti 50 g sviesto, uždengti dangti ir pašauti į orkaitę įkaitusia iki 200 laipsnių ant ap...

Bulvių plokštainis keptas indelyje (Kugelis)

Bulvės Grietinė Svogūnai Kiaušiniai Spirgučiai- lašinukai Pipirai Druska Sviestas-margarinas Aliejus Į sutarkuotas bulves įdėkite apie stiklinę grietinės (vietoj pieno), kiaušinius ir galima varškės, tada dar žinoma spirgučius su svogūniukais, druskos, pipirų.  Viską gerai išmaišome ir dedame į molinius indelius išteptus aliejumi (čenachines) uždedam dangtelius. Produktų kiekiai labai priklauso nuo kepimo indų kiekio, tai aš ir to neminėsiu. Beje, kepant tikrai neblogai ant viršaus truputi sviesto ar margarino uždėti. Bet ne kepimo gale, o iškart.  Kepti 190-200 temperatūroje pirmoje lentynoje, viršus-apačia apie 1-1,5 val.  Patiekiame indelyje, atskirai patiekiame grietinę. Skonis kaip kūgelio kepto krosnyje.