Riebi žuvis (stinta)– 700 g
Vištiena (sparnai, kojos)- 300 g
Džiovinti baravykai- 2 šaukštai
Augalinis aliejus
Pipirų žirneliai
Bulvės- 3 vnt.
Morkos- 1 vnt.
Lauro lapai
Svogūnai- 2 vnt.
Druska
Vištiena (sparnai, kojos)- 300 g
Džiovinti baravykai- 2 šaukštai
Augalinis aliejus
Pipirų žirneliai
Bulvės- 3 vnt.
Morkos- 1 vnt.
Lauro lapai
Svogūnai- 2 vnt.
Druska
Grybus užmerkite šaltame vandenyje. Nuplaukite vištieną, sudėkite į puodą ir užpilkite 2 litrus šalto vandens. Užvirus vandeniui būtinai nugriebkite susidariusią putą. Įdėkite druskos ir virkite apie 20-30 min. Ištraukite vištieną, perkoškite sultinį ir grąžinkite vėl ant ugnies. Nuplaukite morkas ir bulves, supjaustykite dideliais gabalais ir sudėkite į verdantį sultinį.Grybus ištraukite iš vandens ir nusausinkite, supjaustykite stambiai svogūnus ir apkepkite aliejuje kartu su grybais.Kai morkos ir bulvės bus beveik išvirusios, sudėkite apkeptus svogūnus ir grybus į sultinį. Svogūnai turi būti beveik skaidrūs.Nuvalykite žuvį, pašalinkite žarnas. Būtina išpjauti žuvies žiaunas, kad nesugadintumėte žuvienės ( jei neišpjausite žiaunų- viralas apkars), nuplaukite žuvį ir supjaustykite gabaliukais.Sudėti žuvies gabaliukus į sultinį ir virti 15 min., pagardinti pipirais ir lauro lapais.Žuvienės paruošimo laikas 60 min. išeis 6 didelės porcijos. Iš vištienos bus galima pagaminti atskirą patiekalą.
Komentarai
Rašyti komentarą
Laukiam Jūsų atsiliepimų