Jei marinuosite storesnį mėsos gabalą, rūgštys pakeis tik patį paviršių. Iš dalies nuo to apsisaugoti galima subadant mėsą aštriu peiliu ar įšvirkščiant marinatą į mėsą naudojantis specialiu švirkštu.
Ir nors marinatas nepadarys mėsos sultingesne, tačiau tikrai ją suminkštins bei suteiks savitą skonį!
Mėsa paprastai marinuojama gan ilgai - kartais net iki 48 valandų! Marinuoti žuvį ar jūros gėrybes reikėtų gerokai trumpiau - iki 30 minučių. Išimtis būtų tik stori ir riebūs žuvies gabaliukai, kuriuos galima marinuoti iki 1 valandos.
200 ml džino
200 ml sauso vyno
1 plonai supjaustyto svogūno
1 smulkiai supjaustytos morkos
1 smulkiai supjaustyto saliero stiebo
5 susmulkintų česnako skiltelių
2 šaukštai susmulkinto rozmarino
1 žiupsnio juodų pipirų
Tinka: avienai, laukinių gyvūnų mėsai
Marinavimo laikas: 12-48 valandos
Komentarai
Rašyti komentarą
Laukiam Jūsų atsiliepimų