Šaldyta menkės filė
Druska
Malti juodi pipirai
Svogūnai
Citrinos sultys
Aliejus
Česnakas
Šaldyta žuvis – ne tik delikatesas,
bet ir vaistas. Straganina – vitaminų ir mikroelementų šaltinis, todėl šiaurės
gyventojai neserga skorbutu arba avitaminoze. Antra, straganina – labai soti.
Šaldyta menkės filė
pjaustoma-drožiama, pageidautina smulkesnėm drožlėm. Sudrožus norimą kiekį į ruošiamą
patiekalą pirma išspaudžiam citrinos sulčių, beriam druskos, maltų pipiru,
griežinėliais pjaustytų svogūnų, išspaudžiam nedaug česnako, visko pagal skonį ir pilam aliejų (kažkodėl nelabai skaniai
gaunasi su alyvuogių aliejumi, rekomenduoju naudoti paprastą aliejų) iki tirštos
konsistencijos (nepersistengiam su aliejumi). Gautą patiekalą valgom su virtomis
bulvėmis, skanu ir su juodos duonos rieke. Prie straganinos labai tinka
degtinės taurelė :) Skanaus.
Komentarai
Rašyti komentarą
Laukiam Jūsų atsiliepimų