Upėtakio (900-1000 g)
3-4 kg rupios druskos
1 citrinos
Rozmarino šakelės (galima pakeisti kitu
žalumynu, pvz. krapu)
Maltų baltųjų pipirų
Žuvytę išvalyti stengiantis nepažeisti odos, į
vidų įdėti citrinos riekelių, rozmarino šakelę, pabarstyti baltųjų pipirų. Orkaitę įkaitinti iki 220-250
laips..
Pusę druskos išberti ant kepimo skardos, dėti žuvį ir padengti ją tolygiu storu
sluoksniu likusia druska.
Pašauti į orkaitę ir kepti 20-30 min
(priklausomai nuo žuvytės dydžio).
Išėmus iš orkaitės, sukietėjusią druską
padaužyti peilio briaunomis ir atsargiai nuimti nuo žuvies.
Padažui:
100 g sviesto
Šaukštas smulkintų migdolų
Smulkinto čili pipiriuko
Smulkintų žalumynų (krapų, petražolių, kt.)
Sviestą išlydome, pakepiname migdolus,
sudedame žalymynus.
Galima patiekti su bulvėmis.
Patikėkit, žuvis tikrai nesūri, todėl ant
stalo padėkite druskos. Skanaus.

Komentarai
Rašyti komentarą
Laukiam Jūsų atsiliepimų