Mėsos sultinys- apie 2 litrus
Konservuoti burokėliai- 0,5 litro
Rauginti kopūstai- 200-300 g
Bulvės- 5 vienetai
Morkos-2 vienetai
Pomidorų padažas- 0,5 stiklinės
Grietinė- 0,5 stiklinės
Česnako skiltelės- 3-5 vienetai
Svogūnai- 2 vienetai
Kvietiniai miltai- 1 šaukštas
Kiaulienos lašiniai supjaustyti- 1 šaukštas
Taukai (kiaulių) arba aliejus- 1 šaukštas
Druska- pagal skonį
Cukrus- pagal skonį
Čili pipirai- pagal skonį
Juodieji pipirai- truputį
Actas- truputį
Krapai- truputį
Petražolės- truputį
Bulvės 5 min. paverdami mėsos sultinyje. Paskui dedame raugintus kopūstus ir verdame dar 10-15 min. Dažniausiai mėsos sultinį išverdu nuverdant mėsą arba kaulus su druska, pipirais, svogūnu, lauro lapais, morka. Kepam taukuose arba aliejuje lašinukus, smulkiai supjaustytus svogūnus, tarkuotas morkas. Baigiant kepti įdedam miltų, pomidorų padažą su actu ir dar pakaitinam. Visą tai supilam į verdantį sultinį. Paskaninam druska, čili pipirais, cukrumi, pipirais. Truputi paverdam ir pabaigoje supilam konservuotų burokėlių ir palaukiam kol užvirs. Kai užvirs iškarto išjungiam ugnį, nereikia virti nes dings ryški raudona sriubos spalva. Prieš tiekiant įberiama supjaustytų petražolių, česnako, krapų, įpilama grietinės.
Rauginti kopūstai- 200-300 g
Bulvės- 5 vienetai
Morkos-2 vienetai
Pomidorų padažas- 0,5 stiklinės
Grietinė- 0,5 stiklinės
Česnako skiltelės- 3-5 vienetai
Svogūnai- 2 vienetai
Kvietiniai miltai- 1 šaukštas
Kiaulienos lašiniai supjaustyti- 1 šaukštas
Taukai (kiaulių) arba aliejus- 1 šaukštas
Druska- pagal skonį
Cukrus- pagal skonį
Čili pipirai- pagal skonį
Juodieji pipirai- truputį
Actas- truputį
Krapai- truputį
Petražolės- truputį
Bulvės 5 min. paverdami mėsos sultinyje. Paskui dedame raugintus kopūstus ir verdame dar 10-15 min. Dažniausiai mėsos sultinį išverdu nuverdant mėsą arba kaulus su druska, pipirais, svogūnu, lauro lapais, morka. Kepam taukuose arba aliejuje lašinukus, smulkiai supjaustytus svogūnus, tarkuotas morkas. Baigiant kepti įdedam miltų, pomidorų padažą su actu ir dar pakaitinam. Visą tai supilam į verdantį sultinį. Paskaninam druska, čili pipirais, cukrumi, pipirais. Truputi paverdam ir pabaigoje supilam konservuotų burokėlių ir palaukiam kol užvirs. Kai užvirs iškarto išjungiam ugnį, nereikia virti nes dings ryški raudona sriubos spalva. Prieš tiekiant įberiama supjaustytų petražolių, česnako, krapų, įpilama grietinės.
Komentarai
Rašyti komentarą
Laukiam Jūsų atsiliepimų