Jautiena arba kiauliena- 700-800 g
Cukrus
Bulvių arba kukurūzų krakmolas
Vanduo arba sultinys- stiklinė
Čili pipirai- pagal skonį
Česnakas- 2-3 skiltelės
Svogūno laiškai
Imbieras- pagal skonį
Sojos padažas
Austrių padažas
Morka
Svogūnas- 2 vnt
Agurkas
Paprika
Aliejus
Mėsą supjaustome kuo plonesniais griežinėliais,
svogūną supjaustom žiedais, daržoves plonais šiaudeliais. Į įkaitintą keptuvę įpilame truputi aliejaus,
dedame smulkintą česnaką, imbierą, svogūno laiškus- truputi pakepame ir kratome
mėsą į keptuvę. Nuolat maišant kepame 3-5 min ant karštos ugnies. Mėsą išimame iš keptuvės, tada dar truputi įpilame
aliejaus ir kepame daržoves 2-3 min nuolat maišant. Įpilame puodelį sultinio
ar vandens, sojos apie šaukštą, čili pipirų miltelius, cukrų, austrių padažą, krakmolą. Nuolat maišome.
Krakmolo dedame, kad padažas sutirštėtų. Išgavus norimą skonio ir tirštumo
padažą
į keptuvę
dedame mėsą, pamaišome. Pateikiame su virtais ryžiais.
P.S.
Mėsą galima pamarinuoti 5-10 min cukraus ir
sojos mišinyje (šaukštelis cukraus, šaukštas sojos padažo). Labai skanu prie
daržovių dėti bambukų ūglių ir kiniškus grybus.
Komentarai
Rašyti komentarą
Laukiam Jūsų atsiliepimų