Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Jautiena arba kiauliena Kiniškai


Jautiena arba kiauliena- 700-800 g
Cukrus
Bulvių arba kukurūzų krakmolas
Vanduo arba sultinys- stiklinė
Čili pipirai- pagal skonį
Česnakas- 2-3 skiltelės
Svogūno laiškai
Imbieras- pagal skonį
Sojos padažas
Austrių padažas
Morka
Svogūnas- 2 vnt
Agurkas
Paprika
Aliejus

Mėsą supjaustome kuo plonesniais griežinėliais, svogūną supjaustom žiedais, daržoves plonais šiaudeliais.  Į įkaitintą keptuvę įpilame truputi aliejaus, dedame smulkintą česnaką, imbierą, svogūno laiškus- truputi pakepame ir kratome mėsą į keptuvę. Nuolat maišant kepame 3-5 min ant karštos ugnies.  Mėsą išimame iš keptuvės, tada dar truputi įpilame aliejaus ir kepame daržoves 2-3 min nuolat maišant. Įpilame puodelį sultinio ar vandens, sojos apie šaukštą, čili pipirų miltelius,  cukrų,  austrių padažą, krakmolą. Nuolat maišome. Krakmolo dedame, kad padažas sutirštėtų. Išgavus norimą skonio ir tirštumo padažą  į keptuvę dedame mėsą, pamaišome. Pateikiame su virtais ryžiais. 
P.S.
Mėsą galima pamarinuoti 5-10 min cukraus ir sojos  mišinyje (šaukštelis cukraus, šaukštas sojos padažo). Labai skanu prie daržovių dėti bambukų ūglių ir kiniškus grybus.
Įkvėpimo sėmiausi ČIA ir ČIA.



Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Avienos koja kepta orkaitėje

Avienos koja (1,5-1,8 kg) Česnakas Čiobreliai Rozmarinas 2 šakelės Malti juodieji pipirai Druska Alyvuogių aliejus  Peiliu   kojoje padaryti įpjovas   ir sukaišioti griežinėliais supjaustytą česnaką. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi, susmulkinti rozmariną ir kartu su druska bei pipirais įtrinti koją, apdėlioti čiobrelio šakelėmis. Koja įvynioti į folija ir dėti į skardą. Kepti orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje apie 1,5 val. Nuėmus foliją, dar paskrudinti koją 10-20 minučių   iš abiejų pusių. Garnyrui labai tiks bulvytės su lupenomis, kurios kepamos su koja.

Plovas keptas orkaitėje

Apie 500 g kiaulienos   mentės 1-3 galvos   susmulkintų svogūnu 2-3 tarkuotos morkos 500 g ryžių 50 g sviesto 100-150 pomidorų padažo Aliejaus Prieskoniai Druska Pipirai Lauro lapas 1-2 skiltelės česnako Mėsą supjaustyti, kaip guliašui, paskaninti su visokiais prieskoniais. Apkepinti , kol gražiai apskrunda. Baigiant kepti įdėti susmulkintą lauro lapą ir baigti kepti. Viską dėti į atsparų karščiui puodą. Po to pakepinti svogūnus, kol pasidaro skaidrus ir lengvai paskrudę. Į juos įdėti druskos ir 1/2 šaukštelio cukraus. Juos dėti ant mėsos. Po to pakepinti morkas iki minkštumo. Į morkas dėti druskos, ir jei morkos neskanios, truputi cukraus , sviesto. Morkas užpilti   ant svogūnų. Po to ant viso to užpilti kokį 100-150 g pomidorų padažo, sausus ryžius, užberti 1-2 šaukštelius druskos , ir užpilti verdančiu vandeniu, maždaug per keturis pirštus nuo ryžiu. Įdėti 50 g sviesto, uždengti dangti ir pašauti į orkaitę įkaitusia iki 200 laipsnių ant ap...

Bulvių plokštainis keptas indelyje (Kugelis)

Bulvės Grietinė Svogūnai Kiaušiniai Spirgučiai- lašinukai Pipirai Druska Sviestas-margarinas Aliejus Į sutarkuotas bulves įdėkite apie stiklinę grietinės (vietoj pieno), kiaušinius ir galima varškės, tada dar žinoma spirgučius su svogūniukais, druskos, pipirų.  Viską gerai išmaišome ir dedame į molinius indelius išteptus aliejumi (čenachines) uždedam dangtelius. Produktų kiekiai labai priklauso nuo kepimo indų kiekio, tai aš ir to neminėsiu. Beje, kepant tikrai neblogai ant viršaus truputi sviesto ar margarino uždėti. Bet ne kepimo gale, o iškart.  Kepti 190-200 temperatūroje pirmoje lentynoje, viršus-apačia apie 1-1,5 val.  Patiekiame indelyje, atskirai patiekiame grietinę. Skonis kaip kūgelio kepto krosnyje.