200 g sterko arba lydekos
20 g baltos duonos
25 g pieno
5 g sviesto
Nuvalytą žuvį nulupti, išimti kaulus ir mėsą sumalti. Pridėjus piene mirkytos baltos duonos, dar kartą permalti, supilti likusį pieną, tirpytą sviestą, druskos, gerai sumaišyti, daryti ovalinius maltinukus, sudėti ant skylėtojo garinio puodo dugno (apatiniajame puode įpilta vandens). Puodą pastatyti ant ugnies ir pavirinti 15 minučių. Neturint garinio puodo, maltinukus sudėti į sietelį, įstatyti į puodą, kuriame įpilta truputis karšto vandens puodą uždengti ir maltinukus pašutinti garuose. Duoti valgyti su sviestu arba baltuoju padažu.
20 g baltos duonos
25 g pieno
5 g sviesto
Nuvalytą žuvį nulupti, išimti kaulus ir mėsą sumalti. Pridėjus piene mirkytos baltos duonos, dar kartą permalti, supilti likusį pieną, tirpytą sviestą, druskos, gerai sumaišyti, daryti ovalinius maltinukus, sudėti ant skylėtojo garinio puodo dugno (apatiniajame puode įpilta vandens). Puodą pastatyti ant ugnies ir pavirinti 15 minučių. Neturint garinio puodo, maltinukus sudėti į sietelį, įstatyti į puodą, kuriame įpilta truputis karšto vandens puodą uždengti ir maltinukus pašutinti garuose. Duoti valgyti su sviestu arba baltuoju padažu.

Komentarai
Rašyti komentarą
Laukiam Jūsų atsiliepimų