1 kg avienos
2 šaukštai taukų
5 bulvės
2-3 morkos
1 stiklinė pupelių
4 svogūnai
2-3 šaukštai pomidorų pastos
Petražolės
1 šaukštas miltų
Pipirai
Druska
Vanduo arba sultinys
0,5 stiklinės grietinės
2 šaukštai taukų
5 bulvės
2-3 morkos
1 stiklinė pupelių
4 svogūnai
2-3 šaukštai pomidorų pastos
Petražolės
1 šaukštas miltų
Pipirai
Druska
Vanduo arba sultinys
0,5 stiklinės grietinės
Nuplautą krūtinės, mentės ar kaklo mėsą sukapoti su kaulais maždaug 30-40 g gabalėliais. Juos pabarstyti druska, maltais pipirais ir apkepinti riebaluose. Baigiant kepti, mėsą pabarstyti miltais, pridėti pomidorų pastos, sudėti į puodą, užpilti sultiniu ar karštu vandeniu ir trioškinti 45-60 minučių. Tada pridėti gabaliukais pjaustytas ir riebaluose pakepintas daržoves: bulves, morkas, svogūnus, petražoles. Viską išmaišyti ir uždengus puodą, dar pusvalandį troškinti orkaitėje, kol daržovės suminkštės. Baigiant troškinti, sudėti virtas pupeles ir 0,5 stiklinęs grietinės.
Į troškinį galima dėti tokiu daržovių, kokių turime, pavyzdžiui šviesių kopūstų, ropių, o kai pomidorų pastos nėra galima jas pakeisti šviežiais pomidorais.
Komentarai
Rašyti komentarą
Laukiam Jūsų atsiliepimų