0,5 kg mėsa su
kaulais
1 svogūnas
1 morka
Gabalėlis porų
Salieras
Petražolė
1 lauro lapelis
10-15 pipirų
3-3,5 litro
vandens
Baltas mėsos ir
kaulų sultinys yra daugelį balintų grietine mėsiškų sriubų pagrindas. Šiam
sultiniui tinka įvairių gyvulių mėsa bei kaulai: jautiena, kiauliena, veršiena,
aviena ir kt.
Prieš virimą mėsą
ir kaulus reikia nuplauti šaltu vandeniu. Paskui kaulus sukapoti nedideliais gabalais, sudėti kartu su mėsa į puodą, užpilti
šaltu vandeniu, puodą uždengti dangčiu ir virti ant kaitrios ugnies. Užvirus
puodą nudengti, nugraibyti putas, pasūdyti ir atidengus virti iš lengvo 2-3 valandas.
Atsiradusius paviršiuje riebalus reikia
kelis kartus nugraibyti. Dalį riebalų sultinyje reikia palikti, nes jie turi aromatinių medžiagų, kurios
sultiniui duoda malonesni skonį.
Kai sultinyje
mėsa išverda ir pasidaro minkšta (patikriname įdūrę šakute: jei šakutė lengvai
lenda į mėsą- mėsa išvirus), ją reikia išimti , o į sultinį sudėti prieskonius,
nuvalytas, stambiai supjaustytas, riebaluose pakepintas prieskonines daržoves
ir dar apie valandą pavirinti su sultinyje likusiais kaulais.
Išvirusį sultinį
reikia palikti, kad nusistotu, po to perkošti per sietelį.
Komentarai
Rašyti komentarą
Laukiam Jūsų atsiliepimų