Jis verdamas panašiu būdu kaip ir kaulų sultinys, tik vietoj mėsos imama dvigubai dagiau pakepintų prieskoninių daržovių, būtent, po 100 g 1 asmeniui. Pusę visų prieskoninių daržovių turi sudaryti morkos. Pipirų- 10, lauro lapelių- 1. Verdama 1,5-2 valandas. Išvirus reikia perkošti ir gautą daržovių sultinį vartoti pagrindu kitoms sriuboms. Kai kurioms (balintoms, pertrintoms) sriuboms prieskonines daržoves galima ištrinti per sietelį ir sudėti atgal į sultinį. Kitais atvejais sultinyje virtos daržovės sunaudojamos mišrainėms arba salotoms.
Avienos koja (1,5-1,8 kg) Česnakas Čiobreliai Rozmarinas 2 šakelės Malti juodieji pipirai Druska Alyvuogių aliejus Peiliu kojoje padaryti įpjovas ir sukaišioti griežinėliais supjaustytą česnaką. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi, susmulkinti rozmariną ir kartu su druska bei pipirais įtrinti koją, apdėlioti čiobrelio šakelėmis. Koja įvynioti į folija ir dėti į skardą. Kepti orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje apie 1,5 val. Nuėmus foliją, dar paskrudinti koją 10-20 minučių iš abiejų pusių. Garnyrui labai tiks bulvytės su lupenomis, kurios kepamos su koja.
Komentarai
Rašyti komentarą
Laukiam Jūsų atsiliepimų