2 šaukštai sviesto (150 g)
2 tryniai
1-1,5 šaukšto vandens
0,5 citrinos sunkos arba citrinos rūgšties pagal skoni
Druska
2 tryniai
1-1,5 šaukšto vandens
0,5 citrinos sunkos arba citrinos rūgšties pagal skoni
Druska
Žalius trynius, gerai atskirtus nuo baltymų, sudėti į puodą, pridėti vandens, smulkiai supjaustyto sviesto gabaliukų ir maišant medine mentele, pamažu kaitinti, kol sutirštės ir sviestas sujungs su tryniais bei pasidarys vienoda masė į kurią maišant po truputi supilti likusį lydytą sviestą, pridėti pagal skonį citrinos rūgšties ar sunkos ir druskos.
Gaminant padažą saugoti, kad jis per daug neperkaistų, nes tada sviestas atsiskiria nuo trynių. Puodą, kuriame tryniai kaitinami, geriau įstatyti į kitą indą su vandeniu.
Olandiškas padažas tinka prie virtos žuvies, žiedinių kopūstų, šparagų.
Prie olandiško padažo galima pridėti garstyčių ir tuputi maltų pipirų. Šis padažas yra aštrus ir jį tinka duoti prie virto lyno, menkės ir kitų žuvų.
Komentarai
Rašyti komentarą
Laukiam Jūsų atsiliepimų