1 šaukštas miltų
1 šaukštas sviesto
2 stiklinės pieno ar grietinėlės
Druska
1 šaukštas sviesto
2 stiklinės pieno ar grietinėlės
Druska
Miltus pakepinti svieste iki gelsvumo po truputi atskiesti, gerai išmaišant karštu pienu, pridėti druskos ir 5 minutes pavirti.
Šį padažą galima padaryti skystą, vidutinio tirštumo ir tirštą. Skystas padažas vartojamas prie daržovių ir kruopų patiekalų. Vidutinio tirštumo- apkepams, o tirštas- įdarams. Padažo tirštumas priklauso nuo miltų kiekio. Į apkepams ir įdarams gaminamą pieno padažą dažniausiai dar dedama žalių kiaušinių ar kiaušinių trynių. Juos sudėjus padažo nebevirti.
Komentarai
Rašyti komentarą
Laukiam Jūsų atsiliepimų