Burokėliai-5
kilogramai
Druska,-150 gramų
Vanduo- 4 litrai
I- būdas. Nedideli
raudoni burokėliai nuplaunami pašalinus šaknis ir lapų liekanas, nulupami ir
dar kartą nuplovus, sudedami į švarų medinį arba emaliuotą indą.
Didesnius burokėlius reikia perpjauti
pusiau ar į keturias dalis. Iš vandens ir druskos išverdamas sūrymas ir
atšaldytas užpilamas ant burokėlių .Pridengus marle, ant jų uždedami mediniai dangteliai
ir paslegiama akmeniu. Kambario temperatūroje burokėliai įrūgsta per savaitę.
Po to juos reikia išnešti į šaltą
patalpą .
II- būdas.
Atrinkti burokėliai nuplaunami ir išverdami. Paskui nulupama luobelė. Didesni
burokėliai supjaustomi į 2-4 dalis, sudedami į rauginimui skirtą indą ir
užpilami sūrymu. Paslėgti burokėliai, kol įrūgsta, laikomi šiltesnėje patalpoje.
Kad greičiau pradėtų rūgti, įdedamos kelios juodos duonos plutelės.
Komentarai
Rašyti komentarą
Laukiam Jūsų atsiliepimų