1 nedidelis rūkytas kiaulienos kumpis
2 kg ruginių miltai
1 šaukštas cukraus
Pipirai
Cinamonas
Gvazdikėliai
2 kg ruginių miltai
1 šaukštas cukraus
Pipirai
Cinamonas
Gvazdikėliai
Šaltame vandenyje išmirkytą kumpį gerai nuvalyti, nuplauti šiltu vandeniu, nusausinti, įtrinti maltais kvepenčiaisiais pipirais, cinamonu, cukrumi ir gvazdikėliais. Miltus užpilti verdančiu vandeniu, užminkyti nekietą tešlą ir apipilti 1,5-2 cm storio sluoksniu visą kumpį. Sudrėkintomis rankomis sulyginti tešlos paviršių, įdėti į skardą ir kepti orkaitėje 3-4 valandas. Išimti iš orkaitės kumpį kiek atvėsinti, nuėmus tešlą, nuvalyti jos likučius, oda aplyginti, patepti taukais, kad blizgėtu ir įdėti į orkaitę 10 minučių, kad paviršius apdžiūtu.
Komentarai
Rašyti komentarą
Laukiam Jūsų atsiliepimų