Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Srekas tešloje

1 kg sterko
Druska
Malti pipirai
2 šaukštai aliejaus suvilgymui
Petražolės
Aliejus
Taukų arba riebalų kepimui
Citrinos rūgšties
1 stiklinė pomidorų padažo

TEŠLAI:
1,5 stiklinės miltų
2 šaukštai aliejaus arba 0,5 šaukšto sviesto
1 nepilna stiklinė pieno ar grietinės
2 kiaušiniai
1 arbatinis šaukštas cukraus
Druska

Nuvalytą, išskrostą, išplautą sterką perpjauti išilgai per nugarą į dvi puses, nulupti ir išrinkti kaulus. Sterko mėsą supjaustyti gabalais (ne storesni kaip 2 cm), padažyti aliejuje, sudėti į molinį dubenį, aplaistyti citrinos rūgštimi ar citrinos sunka, pabarstyti petražolėmis, druska, pipirais ir palaikyti 15 minučių, kad pasimarinuotu. 
Tešlai skirtus miltus sumaišyti su pienu, pridėti kiaušinių trynių, aliejaus, druskos, cukraus ir viską gerai išsukti, atsargiai maišant, sudėti išplaktus kiaušinių baltymus. Vietoj pieno galima imti rūgščią grietinę. Tuo atveju vietoj aliejaus dėti sviesto. Pirmiausia jį reikia išsukti su cukrumi, Kiaušinių tryniais, paskui sudėti miltus ir kitus priedus. Tešla turi būti geros grietinės tirštumo. 
Po to kiekvieną žuvies gabalą, įsmeigus į jį šakutę, pamirkyti tešloje, įmesti į didelį gerai įkaitintų riebalų kiekį ir virti, kol tešlos paviršius pasidarys auksinės spalvos. 
Iškeptą žuvį tuojau duoti į stalą. Ją sudėti į pakaitintą pusdubenį kūgio pavidalu, viršų pabarstyti petražolėmis ir aplink apdėti citrinos skiltelėmis. 
Karštą pomidorų padažą duoti padažinėje. 

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Avienos koja kepta orkaitėje

Avienos koja (1,5-1,8 kg) Česnakas Čiobreliai Rozmarinas 2 šakelės Malti juodieji pipirai Druska Alyvuogių aliejus  Peiliu   kojoje padaryti įpjovas   ir sukaišioti griežinėliais supjaustytą česnaką. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi, susmulkinti rozmariną ir kartu su druska bei pipirais įtrinti koją, apdėlioti čiobrelio šakelėmis. Koja įvynioti į folija ir dėti į skardą. Kepti orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje apie 1,5 val. Nuėmus foliją, dar paskrudinti koją 10-20 minučių   iš abiejų pusių. Garnyrui labai tiks bulvytės su lupenomis, kurios kepamos su koja.

Plovas keptas orkaitėje

Apie 500 g kiaulienos   mentės 1-3 galvos   susmulkintų svogūnu 2-3 tarkuotos morkos 500 g ryžių 50 g sviesto 100-150 pomidorų padažo Aliejaus Prieskoniai Druska Pipirai Lauro lapas 1-2 skiltelės česnako Mėsą supjaustyti, kaip guliašui, paskaninti su visokiais prieskoniais. Apkepinti , kol gražiai apskrunda. Baigiant kepti įdėti susmulkintą lauro lapą ir baigti kepti. Viską dėti į atsparų karščiui puodą. Po to pakepinti svogūnus, kol pasidaro skaidrus ir lengvai paskrudę. Į juos įdėti druskos ir 1/2 šaukštelio cukraus. Juos dėti ant mėsos. Po to pakepinti morkas iki minkštumo. Į morkas dėti druskos, ir jei morkos neskanios, truputi cukraus , sviesto. Morkas užpilti   ant svogūnų. Po to ant viso to užpilti kokį 100-150 g pomidorų padažo, sausus ryžius, užberti 1-2 šaukštelius druskos , ir užpilti verdančiu vandeniu, maždaug per keturis pirštus nuo ryžiu. Įdėti 50 g sviesto, uždengti dangti ir pašauti į orkaitę įkaitusia iki 200 laipsnių ant ap...

Bulvių plokštainis keptas indelyje (Kugelis)

Bulvės Grietinė Svogūnai Kiaušiniai Spirgučiai- lašinukai Pipirai Druska Sviestas-margarinas Aliejus Į sutarkuotas bulves įdėkite apie stiklinę grietinės (vietoj pieno), kiaušinius ir galima varškės, tada dar žinoma spirgučius su svogūniukais, druskos, pipirų.  Viską gerai išmaišome ir dedame į molinius indelius išteptus aliejumi (čenachines) uždedam dangtelius. Produktų kiekiai labai priklauso nuo kepimo indų kiekio, tai aš ir to neminėsiu. Beje, kepant tikrai neblogai ant viršaus truputi sviesto ar margarino uždėti. Bet ne kepimo gale, o iškart.  Kepti 190-200 temperatūroje pirmoje lentynoje, viršus-apačia apie 1-1,5 val.  Patiekiame indelyje, atskirai patiekiame grietinę. Skonis kaip kūgelio kepto krosnyje.