1 kg sterko
Druska
Malti pipirai
2 šaukštai aliejaus suvilgymui
Petražolės
Aliejus
Taukų arba riebalų kepimui
Citrinos rūgšties
1 stiklinė pomidorų padažo
TEŠLAI:
1,5 stiklinės miltų
2 šaukštai aliejaus arba 0,5 šaukšto sviesto
1 nepilna stiklinė pieno ar grietinės
2 kiaušiniai
1 arbatinis šaukštas cukraus
Druska
Druska
Malti pipirai
2 šaukštai aliejaus suvilgymui
Petražolės
Aliejus
Taukų arba riebalų kepimui
Citrinos rūgšties
1 stiklinė pomidorų padažo
TEŠLAI:
1,5 stiklinės miltų
2 šaukštai aliejaus arba 0,5 šaukšto sviesto
1 nepilna stiklinė pieno ar grietinės
2 kiaušiniai
1 arbatinis šaukštas cukraus
Druska
Nuvalytą, išskrostą, išplautą sterką perpjauti išilgai per nugarą į dvi puses, nulupti ir išrinkti kaulus. Sterko mėsą supjaustyti gabalais (ne storesni kaip 2 cm), padažyti aliejuje, sudėti į molinį dubenį, aplaistyti citrinos rūgštimi ar citrinos sunka, pabarstyti petražolėmis, druska, pipirais ir palaikyti 15 minučių, kad pasimarinuotu.
Tešlai skirtus miltus sumaišyti su pienu, pridėti kiaušinių trynių, aliejaus, druskos, cukraus ir viską gerai išsukti, atsargiai maišant, sudėti išplaktus kiaušinių baltymus. Vietoj pieno galima imti rūgščią grietinę. Tuo atveju vietoj aliejaus dėti sviesto. Pirmiausia jį reikia išsukti su cukrumi, Kiaušinių tryniais, paskui sudėti miltus ir kitus priedus. Tešla turi būti geros grietinės tirštumo.
Po to kiekvieną žuvies gabalą, įsmeigus į jį šakutę, pamirkyti tešloje, įmesti į didelį gerai įkaitintų riebalų kiekį ir virti, kol tešlos paviršius pasidarys auksinės spalvos.
Iškeptą žuvį tuojau duoti į stalą. Ją sudėti į pakaitintą pusdubenį kūgio pavidalu, viršų pabarstyti petražolėmis ir aplink apdėti citrinos skiltelėmis.
Karštą pomidorų padažą duoti padažinėje.
Komentarai
Rašyti komentarą
Laukiam Jūsų atsiliepimų