600 g veršienos ar žuvies
150 g prieskoninių daržovių
10 pipirų
Lauro lapelis
1 stiklinė grietinės
10-156 vėžių
3 litrai vandens
KAKLELIŲ ĮDARUI:
1 riekelė džiovintos baltos duonos
1 kiaušinis
0,5 šaukšto sviesto
Pipirų
1 šaukštas grietinėlės
Petražolės
Krapai
Druska
150 g prieskoninių daržovių
10 pipirų
Lauro lapelis
1 stiklinė grietinės
10-156 vėžių
3 litrai vandens
KAKLELIŲ ĮDARUI:
1 riekelė džiovintos baltos duonos
1 kiaušinis
0,5 šaukšto sviesto
Pipirų
1 šaukštas grietinėlės
Petražolės
Krapai
Druska
Iš veršienos ar žuvies su prieskoninėmis daržovėmis išvirti sultinį ir perkošti. Gyvus vėžius palaikyti kelias valandas vandenyje, kad jie plaukiodami geriau išsiplautu. Paskui puode vandenį užvirinti su prieskoniais ir krapais, sudėti vėžius ir virti 25 minutes, kol vėžiai pasidarys raudoni. Atvėsinus iš vėžių kaklelių ir kojelių išimti mėsą, o nugarėles atskirti ir išimti vidurius.
Vėžių kojelių ir kaklelių mėsą sumalti, pridėti žalio kiaušinių, sviesto ir išspaustos baltos duonos, pipirų, grietinėlės, išminkyti, prikimšti vėžių nugarėles ir sudėjus į verdantį sultinį virti 5 minutes.
Padžiovintus vėžių kojelių lukštus sutrinti, pakepinti svieste, užpilti sultinio ir patroškinti. Paskui perkošti per drobę ir skystimą supilti į sultinį.
Sriubą paskaninti grietine.
Komentarai
Rašyti komentarą
Laukiam Jūsų atsiliepimų