Višta
6-8 skiltelės česnako
Druska
Juodieji pipirai
1 šaukštas kmynų
0.5 šaukštelio kario prieskonių
1 šaukštas čiobrelių
Alyvuogių aliejus
Džiovintos slyvos
Citrinų
sultys
6-8 bulvės
7-8 obuoliai
Vištą prieskoniuojame dieną prieš kepimą:
nuplauname, įdedame į puodą ir ruošiame prieskonių mišinį iš druskos, pipirų,
kario, čiobrelių, kmynų. Juo įtriname vištą. Česnakus nuplauname, ir smulkiai supjaustome, o kai baigiame,
šiais apibarstome vištą. Ją ištepame-apipurškiame
aliejumi ir citrinos sultimis.
Uždengiame maistine plėvelė ir į
šaldytuvą.
Kitą dieną vištieną dedame į skardą, šalia
sudedame ir nuluptas bulves, kurias ir pabarstome čiobreliais bei apšlakstome
aliejumi, o šalia jų - obuolius ir džiovintus slyvas. 200 C
orkaitėje kepame apie 1-1,5 val.
Komentarai
Rašyti komentarą
Laukiam Jūsų atsiliepimų