800 g kiaulienos (priekinio kumpio, sprandinės, šoninės)
1 šaukštas taukų
1 svogūnas
3-4 pomidorai
2 šaukštai tarkuoto sūrio
Druska
Pipirai
Sultinys
LAKŠTINIAMS:
2 stiklinės miltų
1 kiaušinis
Druska
Vanduo
1 šaukštas taukų
1 svogūnas
3-4 pomidorai
2 šaukštai tarkuoto sūrio
Druska
Pipirai
Sultinys
LAKŠTINIAMS:
2 stiklinės miltų
1 kiaušinis
Druska
Vanduo
Nuplautą ir nusausintą kiaulieną, nuėmus didžiąsias plėves, supjaustyti maždaug 25 g gabalais ir pakepinti riebaluose, kol iš visų pusių paraus.
Baigiant kepti mėsą pabarstyti druska, maltais pipirais ir smulkiai supjaustytais svogūnais. Kai jie pakeps, sudėti nuluptus, išimtomis sėklomis ir supjaustytus gabalėliais pomidorus, kurie patiekalui duoda gražesnę spalvą.
Po to viską sudėti į puodą, užpilti sultiniu, kad apsemtu ir puodą uždengus, troškinti apie valandą, kol mėsa suminkštės.
Lakštiniams miltus persijoti, įpilti vandens, įmušti kiaušinį ir išminkyti kietą tešlą. Ją plonai iškočioti, truputi apdžiovinti, pabarstyti miltais, sulankstyti į vieną pusę ir skersai supjaustyti plonomis juostelėmis. Lakštinius apvirti didesniame pasūdyto vandens kiekyje. Išgriebtus lakštinius sudėti į puodą su troškinta mėsa. Viską atsargiai permaišyti ir puodą uždengus pašauti į orkaitę 20 minutėms, kad baigtų troškintis. Maišyti nebereikia.
Prieš valgant kiaulienos ir lakštinių troškinį sudėti į pusdubenį ir apibarstyti tarkuotu sūriu.
Komentarai
Rašyti komentarą
Laukiam Jūsų atsiliepimų