Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Kiaulienos ir lakštinių troškinys (guliašas)

800 g kiaulienos (priekinio kumpio, sprandinės, šoninės)
1 šaukštas taukų
1 svogūnas
3-4 pomidorai
2 šaukštai tarkuoto sūrio
Druska
Pipirai
Sultinys

LAKŠTINIAMS:
2 stiklinės miltų
1 kiaušinis
Druska
Vanduo

Nuplautą ir nusausintą kiaulieną, nuėmus didžiąsias plėves, supjaustyti maždaug 25 g gabalais ir pakepinti riebaluose, kol iš visų pusių paraus.
Baigiant kepti mėsą pabarstyti druska, maltais pipirais ir smulkiai supjaustytais svogūnais. Kai jie pakeps, sudėti nuluptus, išimtomis sėklomis ir supjaustytus gabalėliais pomidorus, kurie patiekalui duoda gražesnę spalvą.
Po to viską sudėti į puodą, užpilti sultiniu, kad apsemtu ir puodą uždengus, troškinti apie valandą, kol mėsa suminkštės. 
Lakštiniams miltus persijoti, įpilti vandens, įmušti kiaušinį ir išminkyti kietą tešlą. Ją plonai iškočioti, truputi apdžiovinti, pabarstyti miltais, sulankstyti į vieną pusę ir skersai supjaustyti plonomis juostelėmis. Lakštinius apvirti didesniame pasūdyto vandens kiekyje. Išgriebtus lakštinius sudėti į puodą su troškinta mėsa. Viską atsargiai permaišyti ir puodą uždengus pašauti į orkaitę 20 minutėms, kad baigtų troškintis. Maišyti nebereikia.
Prieš valgant kiaulienos ir lakštinių troškinį sudėti į pusdubenį ir apibarstyti tarkuotu sūriu.  

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Barščiai su raugintais kopūstais

Mėsos sultinys- apie 2 litrus Konservuoti burokėliai- 0,5 litro Rauginti kopūstai- 200-300 g Bulvės- 5 vienetai Morkos-2 vienetai Pomidorų padažas- 0,5 stiklinės Grietinė- 0,5 stiklinės Česnako skiltelės- 3-5 vienetai Svogūnai- 2 vienetai Kvietiniai miltai- 1 šaukštas Kiaulienos lašiniai supjaustyti- 1 šaukštas Taukai (kiaulių) arba aliejus- 1 šaukštas Druska- pagal skonį Cukrus- pagal skonį Čili pipirai- pagal skonį Juodieji pipirai- truputį Actas- truputį Krapai- truputį Petražolės- truputį Bulvės 5 min. paverdami mėsos sultinyje. Paskui dedame raugintus kopūstus ir verdame dar 10-15 min. Dažniausiai mėsos sultinį išverdu nuverdant mėsą arba kaulus su druska, pipirais, svogūnu, lauro lapais, morka. Kepam taukuose arba aliejuje lašinukus, smulkiai supjaustytus svogūnus, tarkuotas morkas. Baigiant kepti įdedam miltų, pomidorų padažą su actu ir dar pakaitinam. Visą tai supilam į verdantį sultinį. Paskaninam druska, čili pipirais, cukrumi, pipirais. Truputi paverdam

Avienos koja kepta orkaitėje

Avienos koja (1,5-1,8 kg) Česnakas Čiobreliai Rozmarinas 2 šakelės Malti juodieji pipirai Druska Alyvuogių aliejus  Peiliu   kojoje padaryti įpjovas   ir sukaišioti griežinėliais supjaustytą česnaką. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi, susmulkinti rozmariną ir kartu su druska bei pipirais įtrinti koją, apdėlioti čiobrelio šakelėmis. Koja įvynioti į folija ir dėti į skardą. Kepti orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje apie 1,5 val. Nuėmus foliją, dar paskrudinti koją 10-20 minučių   iš abiejų pusių. Garnyrui labai tiks bulvytės su lupenomis, kurios kepamos su koja.

Orkaitėje keptas kepsnys iš sprandinės

1.5 kg sprandinės Svogūnas Kmynai Druska Malti pipirai Paprikos milteliai Pomidoras Mocarelos sūris Pjaustytas rūkytas sūris 2-3 skiltelės česnako Majonezas Mairūnas Alyvuogių aliejus Sprandinę susipjaustyti maždaug 1.5 cm juostelėmis, pjauti ne iki galo, palikti kokius 2 cm neperpjautus. Mėsą pabarstyti kmynais, druska, pipirais, paprikų milteliais, apšlakstyti aliejumi ir įtrinti. Susipjaustyti mocarelą, pomidorą ir svogūną griežinėliais. Kiekvieną įpjovimą ištepti majonezu, dėti skiltelę pomidoro, svogūno ir sūrio, sūrį reikia sluoksniuoti- į vieną rėvelį baltą į kitą geltoną sūrio gabalėlį. Susluoksniuoti visą mėsą, apibarstyti spaustu česnaku ir apšlakstyti aliejumi. Dėti į foliją, sandariai apsukti ir kepti įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 1,5h, šalia prie folijos sudėti bulves su prieskoniais. Likus 10 min iki kepimo pabaigos atidengti foliją.