Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Kiaulienos ir lakštinių troškinys (guliašas)

800 g kiaulienos (priekinio kumpio, sprandinės, šoninės)
1 šaukštas taukų
1 svogūnas
3-4 pomidorai
2 šaukštai tarkuoto sūrio
Druska
Pipirai
Sultinys

LAKŠTINIAMS:
2 stiklinės miltų
1 kiaušinis
Druska
Vanduo

Nuplautą ir nusausintą kiaulieną, nuėmus didžiąsias plėves, supjaustyti maždaug 25 g gabalais ir pakepinti riebaluose, kol iš visų pusių paraus.
Baigiant kepti mėsą pabarstyti druska, maltais pipirais ir smulkiai supjaustytais svogūnais. Kai jie pakeps, sudėti nuluptus, išimtomis sėklomis ir supjaustytus gabalėliais pomidorus, kurie patiekalui duoda gražesnę spalvą.
Po to viską sudėti į puodą, užpilti sultiniu, kad apsemtu ir puodą uždengus, troškinti apie valandą, kol mėsa suminkštės. 
Lakštiniams miltus persijoti, įpilti vandens, įmušti kiaušinį ir išminkyti kietą tešlą. Ją plonai iškočioti, truputi apdžiovinti, pabarstyti miltais, sulankstyti į vieną pusę ir skersai supjaustyti plonomis juostelėmis. Lakštinius apvirti didesniame pasūdyto vandens kiekyje. Išgriebtus lakštinius sudėti į puodą su troškinta mėsa. Viską atsargiai permaišyti ir puodą uždengus pašauti į orkaitę 20 minutėms, kad baigtų troškintis. Maišyti nebereikia.
Prieš valgant kiaulienos ir lakštinių troškinį sudėti į pusdubenį ir apibarstyti tarkuotu sūriu.  

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Avienos koja kepta orkaitėje

Avienos koja (1,5-1,8 kg) Česnakas Čiobreliai Rozmarinas 2 šakelės Malti juodieji pipirai Druska Alyvuogių aliejus  Peiliu   kojoje padaryti įpjovas   ir sukaišioti griežinėliais supjaustytą česnaką. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi, susmulkinti rozmariną ir kartu su druska bei pipirais įtrinti koją, apdėlioti čiobrelio šakelėmis. Koja įvynioti į folija ir dėti į skardą. Kepti orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje apie 1,5 val. Nuėmus foliją, dar paskrudinti koją 10-20 minučių   iš abiejų pusių. Garnyrui labai tiks bulvytės su lupenomis, kurios kepamos su koja.

Plovas keptas orkaitėje

Apie 500 g kiaulienos   mentės 1-3 galvos   susmulkintų svogūnu 2-3 tarkuotos morkos 500 g ryžių 50 g sviesto 100-150 pomidorų padažo Aliejaus Prieskoniai Druska Pipirai Lauro lapas 1-2 skiltelės česnako Mėsą supjaustyti, kaip guliašui, paskaninti su visokiais prieskoniais. Apkepinti , kol gražiai apskrunda. Baigiant kepti įdėti susmulkintą lauro lapą ir baigti kepti. Viską dėti į atsparų karščiui puodą. Po to pakepinti svogūnus, kol pasidaro skaidrus ir lengvai paskrudę. Į juos įdėti druskos ir 1/2 šaukštelio cukraus. Juos dėti ant mėsos. Po to pakepinti morkas iki minkštumo. Į morkas dėti druskos, ir jei morkos neskanios, truputi cukraus , sviesto. Morkas užpilti   ant svogūnų. Po to ant viso to užpilti kokį 100-150 g pomidorų padažo, sausus ryžius, užberti 1-2 šaukštelius druskos , ir užpilti verdančiu vandeniu, maždaug per keturis pirštus nuo ryžiu. Įdėti 50 g sviesto, uždengti dangti ir pašauti į orkaitę įkaitusia iki 200 laipsnių ant ap...

Bulvių plokštainis keptas indelyje (Kugelis)

Bulvės Grietinė Svogūnai Kiaušiniai Spirgučiai- lašinukai Pipirai Druska Sviestas-margarinas Aliejus Į sutarkuotas bulves įdėkite apie stiklinę grietinės (vietoj pieno), kiaušinius ir galima varškės, tada dar žinoma spirgučius su svogūniukais, druskos, pipirų.  Viską gerai išmaišome ir dedame į molinius indelius išteptus aliejumi (čenachines) uždedam dangtelius. Produktų kiekiai labai priklauso nuo kepimo indų kiekio, tai aš ir to neminėsiu. Beje, kepant tikrai neblogai ant viršaus truputi sviesto ar margarino uždėti. Bet ne kepimo gale, o iškart.  Kepti 190-200 temperatūroje pirmoje lentynoje, viršus-apačia apie 1-1,5 val.  Patiekiame indelyje, atskirai patiekiame grietinę. Skonis kaip kūgelio kepto krosnyje.