Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Menkės filė su ančiuvių bei grietinėlės padažu


Apie 1 kg nedideliais gabalėliais pjaustytos menkės filė
200-250  ml grietinėlės
1 vidutinio, plonais griežinėliais pjaustyto svogūno
1 citrinos nutarkuotos žievelės
3 kapotų česnako skiltelių
5 - 6 nedidelių bulvių
Maltų juodųjų pipirų
80-100 g smulkiai pjaustytų konservuotų ančiuvių filė
Gabalėlis sviesto
Saujos šviežių smulkintų petražolių

Dubenyje sumaišykite smulkintas petražoles, česnakus, ančiuvius bei citrinos žievelę.
Troškintuvę ištepti riebalais ir joje išdėliokite plonais griežinėliais pjaustytas bulves (maždaug trečdalį kiekio), ant jų šiek tiek užberkite svogūnų, ant kurių uždėkite trečdalį ančiuvių mišinio ir pabarstykite maltais pipirais.
Tą patį padarykite dar du kartus. Grietinėlę (galima keisti pienu) užvirkite ir užpilkite ant bulvių. Ant viršaus išdėliokite gabalėliais pjaustytą sviestą, pridenkite folija ir kepkite 190 - 200 laipsnių kaitros orkaitėje maždaug 40 minučių arba kol bulvės bus beveik minkštos.
Indą išimkite iš orkaitės, atidenkite, ant viršaus sudėkite menkę ir vėl uždenkite folija atgal  ir kepkite dar  15 minutes, po to nuimti folija ir dar pakepti orkaitėje apie 10 minučių kol žuvis bus biri. 
Jeigu neturite tokio kiekio ančiuvių, tai papildomai patiekalą reikią paskaninti druska.





Šaltinis: http://ausrra.blogspot.com/2011/06/menkiu-file-orkaiteje.html



Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Barščiai su raugintais kopūstais

Mėsos sultinys- apie 2 litrus Konservuoti burokėliai- 0,5 litro Rauginti kopūstai- 200-300 g Bulvės- 5 vienetai Morkos-2 vienetai Pomidorų padažas- 0,5 stiklinės Grietinė- 0,5 stiklinės Česnako skiltelės- 3-5 vienetai Svogūnai- 2 vienetai Kvietiniai miltai- 1 šaukštas Kiaulienos lašiniai supjaustyti- 1 šaukštas Taukai (kiaulių) arba aliejus- 1 šaukštas Druska- pagal skonį Cukrus- pagal skonį Čili pipirai- pagal skonį Juodieji pipirai- truputį Actas- truputį Krapai- truputį Petražolės- truputį Bulvės 5 min. paverdami mėsos sultinyje. Paskui dedame raugintus kopūstus ir verdame dar 10-15 min. Dažniausiai mėsos sultinį išverdu nuverdant mėsą arba kaulus su druska, pipirais, svogūnu, lauro lapais, morka. Kepam taukuose arba aliejuje lašinukus, smulkiai supjaustytus svogūnus, tarkuotas morkas. Baigiant kepti įdedam miltų, pomidorų padažą su actu ir dar pakaitinam. Visą tai supilam į verdantį sultinį. Paskaninam druska, čili pipirais, cukrumi, pipirais. Truputi paverdam

Avienos koja kepta orkaitėje

Avienos koja (1,5-1,8 kg) Česnakas Čiobreliai Rozmarinas 2 šakelės Malti juodieji pipirai Druska Alyvuogių aliejus  Peiliu   kojoje padaryti įpjovas   ir sukaišioti griežinėliais supjaustytą česnaką. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi, susmulkinti rozmariną ir kartu su druska bei pipirais įtrinti koją, apdėlioti čiobrelio šakelėmis. Koja įvynioti į folija ir dėti į skardą. Kepti orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje apie 1,5 val. Nuėmus foliją, dar paskrudinti koją 10-20 minučių   iš abiejų pusių. Garnyrui labai tiks bulvytės su lupenomis, kurios kepamos su koja.

Orkaitėje keptas kepsnys iš sprandinės

1.5 kg sprandinės Svogūnas Kmynai Druska Malti pipirai Paprikos milteliai Pomidoras Mocarelos sūris Pjaustytas rūkytas sūris 2-3 skiltelės česnako Majonezas Mairūnas Alyvuogių aliejus Sprandinę susipjaustyti maždaug 1.5 cm juostelėmis, pjauti ne iki galo, palikti kokius 2 cm neperpjautus. Mėsą pabarstyti kmynais, druska, pipirais, paprikų milteliais, apšlakstyti aliejumi ir įtrinti. Susipjaustyti mocarelą, pomidorą ir svogūną griežinėliais. Kiekvieną įpjovimą ištepti majonezu, dėti skiltelę pomidoro, svogūno ir sūrio, sūrį reikia sluoksniuoti- į vieną rėvelį baltą į kitą geltoną sūrio gabalėlį. Susluoksniuoti visą mėsą, apibarstyti spaustu česnaku ir apšlakstyti aliejumi. Dėti į foliją, sandariai apsukti ir kepti įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 1,5h, šalia prie folijos sudėti bulves su prieskoniais. Likus 10 min iki kepimo pabaigos atidengti foliją.