Apie 1 kg nedideliais gabalėliais pjaustytos menkės filė
200-250 ml grietinėlės
1 vidutinio, plonais griežinėliais pjaustyto svogūno
1 citrinos nutarkuotos žievelės
3 kapotų česnako skiltelių
5 - 6 nedidelių bulvių
Maltų juodųjų pipirų
80-100 g smulkiai pjaustytų konservuotų ančiuvių filė
Gabalėlis sviesto
Saujos šviežių smulkintų petražolių
200-250 ml grietinėlės
1 vidutinio, plonais griežinėliais pjaustyto svogūno
1 citrinos nutarkuotos žievelės
3 kapotų česnako skiltelių
5 - 6 nedidelių bulvių
Maltų juodųjų pipirų
80-100 g smulkiai pjaustytų konservuotų ančiuvių filė
Gabalėlis sviesto
Saujos šviežių smulkintų petražolių
Dubenyje sumaišykite smulkintas petražoles, česnakus, ančiuvius bei citrinos žievelę.
Troškintuvę ištepti riebalais ir joje išdėliokite plonais griežinėliais pjaustytas bulves (maždaug trečdalį kiekio), ant jų šiek tiek užberkite svogūnų, ant kurių uždėkite trečdalį ančiuvių mišinio ir pabarstykite maltais pipirais.
Tą patį padarykite dar du kartus. Grietinėlę (galima keisti pienu) užvirkite ir užpilkite ant bulvių. Ant viršaus išdėliokite gabalėliais pjaustytą sviestą, pridenkite folija ir kepkite 190 - 200 laipsnių kaitros orkaitėje maždaug 40 minučių arba kol bulvės bus beveik minkštos.
Indą išimkite iš orkaitės, atidenkite, ant viršaus sudėkite menkę ir vėl uždenkite folija atgal ir kepkite dar 15 minutes, po to nuimti folija ir dar pakepti orkaitėje apie 10 minučių kol žuvis bus biri.
Troškintuvę ištepti riebalais ir joje išdėliokite plonais griežinėliais pjaustytas bulves (maždaug trečdalį kiekio), ant jų šiek tiek užberkite svogūnų, ant kurių uždėkite trečdalį ančiuvių mišinio ir pabarstykite maltais pipirais.
Tą patį padarykite dar du kartus. Grietinėlę (galima keisti pienu) užvirkite ir užpilkite ant bulvių. Ant viršaus išdėliokite gabalėliais pjaustytą sviestą, pridenkite folija ir kepkite 190 - 200 laipsnių kaitros orkaitėje maždaug 40 minučių arba kol bulvės bus beveik minkštos.
Indą išimkite iš orkaitės, atidenkite, ant viršaus sudėkite menkę ir vėl uždenkite folija atgal ir kepkite dar 15 minutes, po to nuimti folija ir dar pakepti orkaitėje apie 10 minučių kol žuvis bus biri.
Jeigu neturite tokio kiekio ančiuvių, tai papildomai patiekalą reikią paskaninti druska.
Komentarai
Rašyti komentarą
Laukiam Jūsų atsiliepimų