Prinoke pomidorai
Vanduo
Druska
Pomidorus nuplauti, susmulkinti, sudėti į emaliuotą puodą ir užpilti vandens (5 kg pomidorų 0,5 l vandens) ir virti ant silpnos ugnies. Atvėsintą pomidorų masę pertrinti per sietelį (pasirinkti tokio tankumo sietelį, kad sulaikytų sėklutes). Gautą tyrę kaitinti, kol išgaruos dalis vandens ir tūris sumažės bent 2 kartus.
Išvirusią tyrę pasūdyti (5 kg pomidorų – 0,5 kg smulkios druskos) ir dar karštą supilstyti į stiklainius. Į kiekvieną stiklainį ant tyrės viršaus užpilti bent 1 cm storio aliejaus sluoksnį. Pomidorų košę laikyti šaltai.
Vanduo
Druska
Aliejus
Pomidorus nuplauti, susmulkinti, sudėti į emaliuotą puodą ir užpilti vandens (5 kg pomidorų 0,5 l vandens) ir virti ant silpnos ugnies. Atvėsintą pomidorų masę pertrinti per sietelį (pasirinkti tokio tankumo sietelį, kad sulaikytų sėklutes). Gautą tyrę kaitinti, kol išgaruos dalis vandens ir tūris sumažės bent 2 kartus.
Išvirusią tyrę pasūdyti (5 kg pomidorų – 0,5 kg smulkios druskos) ir dar karštą supilstyti į stiklainius. Į kiekvieną stiklainį ant tyrės viršaus užpilti bent 1 cm storio aliejaus sluoksnį. Pomidorų košę laikyti šaltai.
Komentarai
Rašyti komentarą
Laukiam Jūsų atsiliepimų