Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Valstiečių sriuba

500 g mėsos
0,5 gūžės šviežių kopūstų
8 bulvės
2 morkos
Petražolės
10 pipirų
2 lauro lapai
1 svogūnas
4 pomidorai
1 šaukštas sviesto arba taukų
0,5 stiklinės grietinės
3,5 litro vandens
Porai
Salierai

Iš mėsos išvirti sultinį, perkošti. Kopūstus supjaustyti kvadratėliais, o kitas daržoves griežinėliais. Morkas, petražoles, porus, salierus ir svogūną pakepinti taukuose. Į indą sudėti pakepintas daržoves ir kopūstus, užpilti perkoštu sultiniu, užvirinti. Bulves supjaustyti gabalėliais ir sudėti į sriubą, virti 30 minučių. Baigiant virti, pridėti skiltelėmis supjaustytų pomidorų, pipirų, lauro lapą, druskos ir pavirinti dar 10 minčių. Po to į sriubą užbalinti grietine arba paspirgintais lašinių spirgučiais. 


Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Barščiai su raugintais kopūstais

Mėsos sultinys- apie 2 litrus Konservuoti burokėliai- 0,5 litro Rauginti kopūstai- 200-300 g Bulvės- 5 vienetai Morkos-2 vienetai Pomidorų padažas- 0,5 stiklinės Grietinė- 0,5 stiklinės Česnako skiltelės- 3-5 vienetai Svogūnai- 2 vienetai Kvietiniai miltai- 1 šaukštas Kiaulienos lašiniai supjaustyti- 1 šaukštas Taukai (kiaulių) arba aliejus- 1 šaukštas Druska- pagal skonį Cukrus- pagal skonį Čili pipirai- pagal skonį Juodieji pipirai- truputį Actas- truputį Krapai- truputį Petražolės- truputį Bulvės 5 min. paverdami mėsos sultinyje. Paskui dedame raugintus kopūstus ir verdame dar 10-15 min. Dažniausiai mėsos sultinį išverdu nuverdant mėsą arba kaulus su druska, pipirais, svogūnu, lauro lapais, morka. Kepam taukuose arba aliejuje lašinukus, smulkiai supjaustytus svogūnus, tarkuotas morkas. Baigiant kepti įdedam miltų, pomidorų padažą su actu ir dar pakaitinam. Visą tai supilam į verdantį sultinį. Paskaninam druska, čili pipirais, cukrumi, pipirais. Truputi paverdam

Avienos koja kepta orkaitėje

Avienos koja (1,5-1,8 kg) Česnakas Čiobreliai Rozmarinas 2 šakelės Malti juodieji pipirai Druska Alyvuogių aliejus  Peiliu   kojoje padaryti įpjovas   ir sukaišioti griežinėliais supjaustytą česnaką. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi, susmulkinti rozmariną ir kartu su druska bei pipirais įtrinti koją, apdėlioti čiobrelio šakelėmis. Koja įvynioti į folija ir dėti į skardą. Kepti orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje apie 1,5 val. Nuėmus foliją, dar paskrudinti koją 10-20 minučių   iš abiejų pusių. Garnyrui labai tiks bulvytės su lupenomis, kurios kepamos su koja.

Orkaitėje keptas kepsnys iš sprandinės

1.5 kg sprandinės Svogūnas Kmynai Druska Malti pipirai Paprikos milteliai Pomidoras Mocarelos sūris Pjaustytas rūkytas sūris 2-3 skiltelės česnako Majonezas Mairūnas Alyvuogių aliejus Sprandinę susipjaustyti maždaug 1.5 cm juostelėmis, pjauti ne iki galo, palikti kokius 2 cm neperpjautus. Mėsą pabarstyti kmynais, druska, pipirais, paprikų milteliais, apšlakstyti aliejumi ir įtrinti. Susipjaustyti mocarelą, pomidorą ir svogūną griežinėliais. Kiekvieną įpjovimą ištepti majonezu, dėti skiltelę pomidoro, svogūno ir sūrio, sūrį reikia sluoksniuoti- į vieną rėvelį baltą į kitą geltoną sūrio gabalėlį. Susluoksniuoti visą mėsą, apibarstyti spaustu česnaku ir apšlakstyti aliejumi. Dėti į foliją, sandariai apsukti ir kepti įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 1,5h, šalia prie folijos sudėti bulves su prieskoniais. Likus 10 min iki kepimo pabaigos atidengti foliją.