0,5 kg menkės arba plekšnės
2 šaukštai miltų
3 šaukštai aliejaus
0,5 šaukšto sviesto
1-2 svogūnai
4 virtos bulvės
Malti pipirai
Druska
1 stiklinė grietinės padažo arba grietinėlės
2 šaukštai miltų
3 šaukštai aliejaus
0,5 šaukšto sviesto
1-2 svogūnai
4 virtos bulvės
Malti pipirai
Druska
1 stiklinė grietinės padažo arba grietinėlės
Išvalytą menkę perpjauti išilgai pusiau, išimti kaulus (galima ir palikti), supjaustyti gabalais, pabarstyti druska, pipirais, pavolioti miltuose ir apkepinti miltuose.
Kepimo indą arba keptuvę patepti sviestu, sudėti apkepintos menkės gabalus, užberti kepintais svogūnais, aplinkui apdėti beveik statmenai sudėtais virtų bulvių griežinėliais, užpilti grietinės padažu ir apkepti orkaitėje.
Vietoj svogūnų į apkepą galima dėti virtų apkeptų grybų.
Į stalą galima duoti su indu kuriame kepė.
Tokiu pat būdu galima apkepti plekšnę, lydeką ar kitą žuvį.
Komentarai
Rašyti komentarą
Laukiam Jūsų atsiliepimų