1 šaukštas miltų
1 šaukštas sviesto
1-1,5 stiklinės mėsos, žuvies ar daržovių sultinio
0,5-1 stiklinė grietinės
Druska
1 šaukštas sviesto
1-1,5 stiklinės mėsos, žuvies ar daržovių sultinio
0,5-1 stiklinė grietinės
Druska
Svieste (arba sausu būdu) iki gelsvumo pakepti miltus maišant atskiesti suktiniu ir pavirti 5-10 minučių. Virimo pabaigoje pridėti grietinės, druskos. Pipiru galima visai nedėti arba labai mažai, kad jie nenustelbtu grietinės skonio ir kvapo.
Į šį padažą galima įdėti trynių, cukraus ir citrinos rūgšties. Kad padažas sutirštėtų, sudėjus kiaušinius reikia pakaitinti. Taip paruoštas padažas tinka apkepams.
Grietinės padažas tinka prie mėsos, daržovių ir žuvies patiekalų.
Komentarai
Rašyti komentarą
Laukiam Jūsų atsiliepimų