500 g kiaulienos
1 svogūnas
1 stiklinė džiuvėsėlių
Pipirai
Druska
Sultinys
1 šaukštas taukų
2 stiklinės krienų padažo
1 kg bulvių košės
1 kiaušinis
Miltai
1 svogūnas
1 stiklinė džiuvėsėlių
Pipirai
Druska
Sultinys
1 šaukštas taukų
2 stiklinės krienų padažo
1 kg bulvių košės
1 kiaušinis
Miltai
Kiauliena kartu su svogūnu sumalti, pridėti maltų pipirų, druskos, puse nurodyto kiekio džiuvėsėlių, truputi sultinio ir gerai išmaišyti. Iš masės padaryti kaštono didumo kukulius, juos pavolioti miltuose ir iš visų pusių pakepinti gerai įkaitintuose riebaluose. Į sviestu išteptą, džiuvėsėliais apibarstytą apkepams skirtą indą ar dubenį sudėti paruoštą bulvių košę, padarius įdubimą į jį sudėti pakeptus kukulius.
Košės paviršių patepti plaktu kaušiniu, kukulis užpilti paruoštu krienų padažu (kaip pasigaminti krienų padažą skaityti čia), dėti su visu indu į orkaitę ir 20 minučių kepti, kol paviršius pageltonuos.
Kukulius pateikti tame pačiame inde kuriame jie kepė.
Komentarai
Rašyti komentarą
Laukiam Jūsų atsiliepimų