200 g jautienos
100 g kumpio
80 g kiaulienos dešrelių
100 g kumpio kaulų
400 g jautienos kaulų
Pusė gūžės šviežių kopūstų
2 burokėliai
10 pipirų
Lauro lapelis
2 morkos
Petražolės
1 svogūnas
Truputis poro ir saliero
1 pomidoras
2 šaukštai miltų
1 šaukštas sviesto
0,5 stiklinės grietinės
Cukrus
Actas
3,5 litro vandens
100 g kumpio
80 g kiaulienos dešrelių
100 g kumpio kaulų
400 g jautienos kaulų
Pusė gūžės šviežių kopūstų
2 burokėliai
10 pipirų
Lauro lapelis
2 morkos
Petražolės
1 svogūnas
Truputis poro ir saliero
1 pomidoras
2 šaukštai miltų
1 šaukštas sviesto
0,5 stiklinės grietinės
Cukrus
Actas
3,5 litro vandens
Iš visų rūšių mėsos ir kaulų, prieskonių bei prieskoninių daržovių išvirti sultinį ir perkošti. Daržoves nuvalyti, supjaustyti. Burokėlius užpilti sultiniu, įdėti pomidorų tyrės, acto ir ištroškinti atskirame inde. Burokėliams baigiant troškintis, sudėti pakepintas morkas, petražoles, svogūnus ir dar patroškinti, kol visos daržovės bus minkštos.
Į perkošta sultinį sudėti kvadratėliais supjaustytus kopūstus, pavirinti, tada sudėti ištroškintas daržoves, svieste pakepintus miltus, cukrų ir dar kartą užvirti.
Duodant į stalą į lėkštę įdėti virtos, gabalėliais supjaustytos mėsos, kumpio, griežinėliais supjaustytų kiaulienos dešrelių, užpilti karštais barščiais, įdėti grietinės ir supjaustytų petražolių.
Komentarai
Rašyti komentarą
Laukiam Jūsų atsiliepimų