Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Rusiški barčiai

200 g jautienos
100 g kumpio
80 g kiaulienos dešrelių
100 g kumpio kaulų
400 g jautienos kaulų
Pusė gūžės šviežių kopūstų
2 burokėliai
10 pipirų
Lauro lapelis
2 morkos
Petražolės
1 svogūnas
Truputis poro ir saliero
1 pomidoras
2 šaukštai miltų
1 šaukštas sviesto
0,5 stiklinės grietinės
Cukrus
Actas
3,5 litro vandens

Iš visų rūšių mėsos ir kaulų, prieskonių bei prieskoninių daržovių išvirti sultinį ir perkošti. Daržoves nuvalyti, supjaustyti. Burokėlius užpilti sultiniu, įdėti pomidorų tyrės, acto ir ištroškinti atskirame inde. Burokėliams baigiant troškintis, sudėti pakepintas morkas, petražoles, svogūnus ir dar patroškinti, kol visos daržovės bus minkštos. 
Į perkošta sultinį sudėti kvadratėliais supjaustytus kopūstus, pavirinti, tada sudėti ištroškintas daržoves, svieste pakepintus miltus, cukrų ir dar kartą užvirti. 
Duodant į stalą į lėkštę įdėti virtos, gabalėliais supjaustytos mėsos, kumpio, griežinėliais supjaustytų kiaulienos dešrelių, užpilti karštais barščiais, įdėti grietinės ir supjaustytų petražolių. 

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Avienos koja kepta orkaitėje

Avienos koja (1,5-1,8 kg) Česnakas Čiobreliai Rozmarinas 2 šakelės Malti juodieji pipirai Druska Alyvuogių aliejus  Peiliu   kojoje padaryti įpjovas   ir sukaišioti griežinėliais supjaustytą česnaką. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi, susmulkinti rozmariną ir kartu su druska bei pipirais įtrinti koją, apdėlioti čiobrelio šakelėmis. Koja įvynioti į folija ir dėti į skardą. Kepti orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje apie 1,5 val. Nuėmus foliją, dar paskrudinti koją 10-20 minučių   iš abiejų pusių. Garnyrui labai tiks bulvytės su lupenomis, kurios kepamos su koja.

Plovas keptas orkaitėje

Apie 500 g kiaulienos   mentės 1-3 galvos   susmulkintų svogūnu 2-3 tarkuotos morkos 500 g ryžių 50 g sviesto 100-150 pomidorų padažo Aliejaus Prieskoniai Druska Pipirai Lauro lapas 1-2 skiltelės česnako Mėsą supjaustyti, kaip guliašui, paskaninti su visokiais prieskoniais. Apkepinti , kol gražiai apskrunda. Baigiant kepti įdėti susmulkintą lauro lapą ir baigti kepti. Viską dėti į atsparų karščiui puodą. Po to pakepinti svogūnus, kol pasidaro skaidrus ir lengvai paskrudę. Į juos įdėti druskos ir 1/2 šaukštelio cukraus. Juos dėti ant mėsos. Po to pakepinti morkas iki minkštumo. Į morkas dėti druskos, ir jei morkos neskanios, truputi cukraus , sviesto. Morkas užpilti   ant svogūnų. Po to ant viso to užpilti kokį 100-150 g pomidorų padažo, sausus ryžius, užberti 1-2 šaukštelius druskos , ir užpilti verdančiu vandeniu, maždaug per keturis pirštus nuo ryžiu. Įdėti 50 g sviesto, uždengti dangti ir pašauti į orkaitę įkaitusia iki 200 laipsnių ant ap...

Bulvių plokštainis keptas indelyje (Kugelis)

Bulvės Grietinė Svogūnai Kiaušiniai Spirgučiai- lašinukai Pipirai Druska Sviestas-margarinas Aliejus Į sutarkuotas bulves įdėkite apie stiklinę grietinės (vietoj pieno), kiaušinius ir galima varškės, tada dar žinoma spirgučius su svogūniukais, druskos, pipirų.  Viską gerai išmaišome ir dedame į molinius indelius išteptus aliejumi (čenachines) uždedam dangtelius. Produktų kiekiai labai priklauso nuo kepimo indų kiekio, tai aš ir to neminėsiu. Beje, kepant tikrai neblogai ant viršaus truputi sviesto ar margarino uždėti. Bet ne kepimo gale, o iškart.  Kepti 190-200 temperatūroje pirmoje lentynoje, viršus-apačia apie 1-1,5 val.  Patiekiame indelyje, atskirai patiekiame grietinę. Skonis kaip kūgelio kepto krosnyje.