1 kg žuvies
1 šaukštas sviesto
0,5 šaukšto miltų
1 stiklinė grietinės
1 stiklinė tarkuotų krienų
2 lauro lapeliai
6 pipirai
Actas
Cukrus
Druska
1 šaukštas sviesto
0,5 šaukšto miltų
1 stiklinė grietinės
1 stiklinė tarkuotų krienų
2 lauro lapeliai
6 pipirai
Actas
Cukrus
Druska
Žuvį supjaustytu gabalais, pasūdyti ir pabarstyti maltais pipirais. Paskui puode ištirpdyti sviestą, sudėti vienu sluoksniu žuvį, ją pabarstyti tarkuotais krienais, lauro lapeliais, įpilti truputi karšto daržovių sultinio ir iššutinti.
Miltuose pakepinti svieste, atskiesti sultinių (dalį jo nupylus nuo žuvies), pavirinti, pridėti grietinės, druskos, acto, truputi cukraus ir užpylus puode esančią žuvį, dar keletą minučių pašutinti.
Šutintą žuvį pateikti su virtomis bulvėmis ar bulvių koše.
Tuo pat būdu galima paruošti karosą, lyną, menkę ir kitas žuvis.
Komentarai
Rašyti komentarą
Laukiam Jūsų atsiliepimų