1 kg veršio nugarinės
150 g šviežių ar rūkytų lašinukų
1 morka
Petražolės
Salieras
10 šviežių baravykų
2 šaukštai taukų
0,5-1 stiklinės grietinės
Malti pipirai
Druska
150 g šviežių ar rūkytų lašinukų
1 morka
Petražolės
Salieras
10 šviežių baravykų
2 šaukštai taukų
0,5-1 stiklinės grietinės
Malti pipirai
Druska
Veršienos nugarinės arba šlaunies pailgą gabalą nuplauti, nusausinti, nuimti paviršines plėves ir suvynioti į medžiagą lengvai išmušti. Po to mėsą skersai raumenų supjaustyti 2-3 cm storio gabalais, pabarstyti juos druska, pipirais ir prismaigstyti supjaustytų šviežių ar rūkytų lašinių gabalėlių.
Paruoštus kepsnelius sudėti į keptuvę arba žemą indą su gerai įkaitintais riebalais ir kepti karštoje orkaitėje, palaistant tais pačiais riebalais. Kai kepsneliai iš visų pusių gražiai paraus, įdėti supjaustytų prieskoninių daržovių, pasūdytame vandenyje apvirtų grybų, palaistyti grietine ir uždengus indą baigti kepti.
Duoti į stalą su tuo pačiu padažu, grybais ir daržovėmis, kuriuose kepė, o aplinkui apdėti bulvių košės kukuliais (kroketais) arba keptomis bulvėmis.
Komentarai
Rašyti komentarą
Laukiam Jūsų atsiliepimų