0,5 kg virtos ar apkeptos vištienos
1 šaukštas sviesto
2 riekės baltos duonos
Du trečdaliai stiklinės pieno
2 kiaušiniai
Puse stiklinęs grietinės
Pipirai
Druska
Džiuvėsėliai
1 šaukštas sviesto
2 riekės baltos duonos
Du trečdaliai stiklinės pieno
2 kiaušiniai
Puse stiklinęs grietinės
Pipirai
Druska
Džiuvėsėliai
Virtą ar keptą vištiena, išėmus kaulus, sumalti, pridėti piene mirkytos baltos duonos, išsukto sviesto, kiaušinio trynių, grietinės, druskos, maltų pipirų ir viską gerai išmaišyti (ištrinti). Po to sudėti išplauktus baltymus ir atsargiai išmaišius, sudėti į sviestu išteptą ir džiuvėsėliais išbarstytą dubenėlį. Kepti orkaitėje apie 40 minučių įstačius į skardą su karštu vandeniu.
Duodant į stalą apkepą išversti į negilią lėkštę. Kad gerai iškristu dubenį truputi palaikyti įvyniojus į sudrėkintą šaltame vandenyje skepetą.
Prie apkepo tinka grietinės padažas ir žaliosios arba saldžiosios salotos.
Komentarai
Rašyti komentarą
Laukiam Jūsų atsiliepimų