1 kg plekšnės
0,5 stiklinės miltų
3 šaukštai aliejau
2 šaukštai tarkuoto sūrio
1 stiklinė grikių kruopų
0,5 šaukštai sviesto ar margarinų
Pipirai
Druska
1-1,5 stiklinės pomidorų padažo
0,5 stiklinės miltų
3 šaukštai aliejau
2 šaukštai tarkuoto sūrio
1 stiklinė grikių kruopų
0,5 šaukštai sviesto ar margarinų
Pipirai
Druska
1-1,5 stiklinės pomidorų padažo
Paruoštą plekšnę supjaustyti gabalais, pabarstyti druska, pipirais, pavolioti miltuose ir apkepinti aliejuje arba svieste.
Apkepams skirtą indą arba keptuvę ištepti riebalais, sudėti išvirtą birią grikių, ryžių arba perlinių kruopų košę, viduryje padaryti duobutę, sudėti pakepintą plekšnę. Viską užpilti pomidorų padažu, apibarstyti trintu sūriu, apdėti mažais sviesto ar margarino gabalėliais ir kepti 20-30 minučių orkaitėje, kol paviršius gražiai pagels.
Kad būtu skaniau, į grikių ir kitų kruopų košę arba į pomidorų padažą galima pridėti virtų apkeptų grybų.
Tokiu pat būdu galima paruošti menkę, karosą ar kitą žuvį.
Komentarai
Rašyti komentarą
Laukiam Jūsų atsiliepimų