3 burokėliai
750 g jautienos su kaulais
200 g prieskoninių daržovių
10 pipirų
1 lauro lapelis
1 šaukštelis cukraus
5 džiovinti grybai
Citrininės rūgšties
1 šaukštas krakmolo
3 litrai vandens
AUSYTĖMS:
1,5 stiklinės kvietinių miltų
1 kiaušinis
Druska
Vanduo
ĮDARUI:
150 g virtos mėsos
1 svogūnas
1 šaukštas sviesto
1 kiaušinis
Pipirai
Druska
750 g jautienos su kaulais
200 g prieskoninių daržovių
10 pipirų
1 lauro lapelis
1 šaukštelis cukraus
5 džiovinti grybai
Citrininės rūgšties
1 šaukštas krakmolo
3 litrai vandens
Iš mėsos, daržovių, prieskonių ir džiovintų grybų išvirti sultinį, nukošti ir nuskaidrinti.
Burokėlius išvirti vandenyje, nulupti, sutarkuoti stambia tarka, užpilti parūgštintu citrinine rūgštimi (arba actu) sultiniu, kad geriau ištrauktu spalvą ir palaikyti 30 minučių. Tada vėl perkošti, pridėti cukraus, atvėsintame sultinyje išleistą krakmolą ir pakaitinti. Barščių skonis turi būti aštrus.
AUSYTĖMS:
1,5 stiklinės kvietinių miltų
1 kiaušinis
Druska
Vanduo
ĮDARUI:
150 g virtos mėsos
1 svogūnas
1 šaukštas sviesto
1 kiaušinis
Pipirai
Druska
Iš miltų, kiaušinio, vandens ir druskos užminkyti tešlą, plonai iškočioti, supjaustyti 3 cm kvadratėliais.
Virtą mėsą supjaustyti, sumalti, pridėti stambiai supjaustyto, svieste pakepinto svogūno, dar kartą permalti mašinėle ir visą masę pakepinti keptuvėje su sviestu. Tada pridėti pipirų, įmušti kiaušinį, gerai išmaišyti ir paprasto riešuto didumo kukuliukais dėti ant supjaustytos tešlos.
Paskui tešlos kvadratėlius sulenkti kaip skarelę, jų kraštus patepti baltymu, užspausti, o kampus per vidurį sujungti, kad pasidarytu panašus į ausytes. Tada sudėti į verdantį vandenį, išvirti, o išgriebus užpilti skaidriais barščiais ir taip pateikti valgymui.
Komentarai
Rašyti komentarą
Laukiam Jūsų atsiliepimų