Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Veršienos kukuliai (pūkučiai)

1 kg veršienos
100 g šviežių lašiniukų ar sviesto
Druska
2 kiaušiniai
200 g baltos duonos
Taukai kepimui
Petražolės
Malti pipirai
Sultinys

ĮDARUI:
1 šaukštas miltų
1 šaukštas sviesto
1 nepilna stiklinė pieno
1 stiklinė apvirtu šviežių grybų
100 g veršio liežuvio
1 kiaušinio trynys
Truputis druskos
Cukrus

Iš veršienos nugarinės ar šlaunelės išimti plėveles, mėsą supjaustyti gabalais ir pridėjus šviežių lašiniukų, permalti porą kartų mašinėle. Tada pridėti druskos, maltų pipirų, kiaušinį, truputi sultinio ir maišyti, kol masė pasidarys vientisa. Vietoj lašiniukų į maltą mėsą galima dėti išsuktą iki baltumo sviestą. Po to masę suskirstyti maždaug po 50 g gabalais, kiekvieną gabalą išploti, uždėti įdaro ir padaryti apvalainius kukulius. Juos suvilgyti išplaktame kiaušinyje, pavolioti nelabai smulkiai supjaustyto duonos gabaliukuose (po 0,5- 1 cm dydžio) ir kepti dideliame riebalų kiekyje (gruzdintuvėje). Kukuliai turi kepti, kol jų paviršiuje esantis duonos gabaliukai pasidarys auksinės spalvos. Išgriebus iš taukų kukulis dar keletą minučių įdėti į orkaitę, kad jie baigtu kepti. 
Pateikiant kukulius sudėti į pakaitintą pusdubenį, paviršių aplaistyti tirpytu sviestu, aplink apdėti mažomis bulvytėmis ar bulvių košės kroketais. Pusdubenį papuošti petražolėmis. 
Veršienos kukulių įdarau skirtus miltus pakepti svieste, atskiesti pienu, maišant, kad nesupultu gabalais, 20 minučių pavirti, paskui, pridėjus virtų svieste pakepintų grybų ir virto liežuvio gabaliukų, druskos, cukraus, išmaišyti ir įdaryti kukulius. Be to, į įdarą galima dėti kiaušinio trynį. Įdaras turi būti tirštas. 





Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Barščiai su raugintais kopūstais

Mėsos sultinys- apie 2 litrus Konservuoti burokėliai- 0,5 litro Rauginti kopūstai- 200-300 g Bulvės- 5 vienetai Morkos-2 vienetai Pomidorų padažas- 0,5 stiklinės Grietinė- 0,5 stiklinės Česnako skiltelės- 3-5 vienetai Svogūnai- 2 vienetai Kvietiniai miltai- 1 šaukštas Kiaulienos lašiniai supjaustyti- 1 šaukštas Taukai (kiaulių) arba aliejus- 1 šaukštas Druska- pagal skonį Cukrus- pagal skonį Čili pipirai- pagal skonį Juodieji pipirai- truputį Actas- truputį Krapai- truputį Petražolės- truputį Bulvės 5 min. paverdami mėsos sultinyje. Paskui dedame raugintus kopūstus ir verdame dar 10-15 min. Dažniausiai mėsos sultinį išverdu nuverdant mėsą arba kaulus su druska, pipirais, svogūnu, lauro lapais, morka. Kepam taukuose arba aliejuje lašinukus, smulkiai supjaustytus svogūnus, tarkuotas morkas. Baigiant kepti įdedam miltų, pomidorų padažą su actu ir dar pakaitinam. Visą tai supilam į verdantį sultinį. Paskaninam druska, čili pipirais, cukrumi, pipirais. Truputi paverdam

Avienos koja kepta orkaitėje

Avienos koja (1,5-1,8 kg) Česnakas Čiobreliai Rozmarinas 2 šakelės Malti juodieji pipirai Druska Alyvuogių aliejus  Peiliu   kojoje padaryti įpjovas   ir sukaišioti griežinėliais supjaustytą česnaką. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi, susmulkinti rozmariną ir kartu su druska bei pipirais įtrinti koją, apdėlioti čiobrelio šakelėmis. Koja įvynioti į folija ir dėti į skardą. Kepti orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje apie 1,5 val. Nuėmus foliją, dar paskrudinti koją 10-20 minučių   iš abiejų pusių. Garnyrui labai tiks bulvytės su lupenomis, kurios kepamos su koja.

Orkaitėje keptas kepsnys iš sprandinės

1.5 kg sprandinės Svogūnas Kmynai Druska Malti pipirai Paprikos milteliai Pomidoras Mocarelos sūris Pjaustytas rūkytas sūris 2-3 skiltelės česnako Majonezas Mairūnas Alyvuogių aliejus Sprandinę susipjaustyti maždaug 1.5 cm juostelėmis, pjauti ne iki galo, palikti kokius 2 cm neperpjautus. Mėsą pabarstyti kmynais, druska, pipirais, paprikų milteliais, apšlakstyti aliejumi ir įtrinti. Susipjaustyti mocarelą, pomidorą ir svogūną griežinėliais. Kiekvieną įpjovimą ištepti majonezu, dėti skiltelę pomidoro, svogūno ir sūrio, sūrį reikia sluoksniuoti- į vieną rėvelį baltą į kitą geltoną sūrio gabalėlį. Susluoksniuoti visą mėsą, apibarstyti spaustu česnaku ir apšlakstyti aliejumi. Dėti į foliją, sandariai apsukti ir kepti įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 1,5h, šalia prie folijos sudėti bulves su prieskoniais. Likus 10 min iki kepimo pabaigos atidengti foliją.