1 kg veršienos
100 g šviežių lašiniukų ar sviesto
Druska
2 kiaušiniai
200 g baltos duonos
Taukai kepimui
Petražolės
Malti pipirai
Sultinys
ĮDARUI:
1 šaukštas miltų
1 šaukštas sviesto
1 nepilna stiklinė pieno
1 stiklinė apvirtu šviežių grybų
100 g veršio liežuvio
1 kiaušinio trynys
Truputis druskos
Cukrus
100 g šviežių lašiniukų ar sviesto
Druska
2 kiaušiniai
200 g baltos duonos
Taukai kepimui
Petražolės
Malti pipirai
Sultinys
ĮDARUI:
1 šaukštas miltų
1 šaukštas sviesto
1 nepilna stiklinė pieno
1 stiklinė apvirtu šviežių grybų
100 g veršio liežuvio
1 kiaušinio trynys
Truputis druskos
Cukrus
Iš veršienos nugarinės ar šlaunelės išimti plėveles, mėsą supjaustyti gabalais ir pridėjus šviežių lašiniukų, permalti porą kartų mašinėle. Tada pridėti druskos, maltų pipirų, kiaušinį, truputi sultinio ir maišyti, kol masė pasidarys vientisa. Vietoj lašiniukų į maltą mėsą galima dėti išsuktą iki baltumo sviestą. Po to masę suskirstyti maždaug po 50 g gabalais, kiekvieną gabalą išploti, uždėti įdaro ir padaryti apvalainius kukulius. Juos suvilgyti išplaktame kiaušinyje, pavolioti nelabai smulkiai supjaustyto duonos gabaliukuose (po 0,5- 1 cm dydžio) ir kepti dideliame riebalų kiekyje (gruzdintuvėje). Kukuliai turi kepti, kol jų paviršiuje esantis duonos gabaliukai pasidarys auksinės spalvos. Išgriebus iš taukų kukulis dar keletą minučių įdėti į orkaitę, kad jie baigtu kepti.
Pateikiant kukulius sudėti į pakaitintą pusdubenį, paviršių aplaistyti tirpytu sviestu, aplink apdėti mažomis bulvytėmis ar bulvių košės kroketais. Pusdubenį papuošti petražolėmis.
Veršienos kukulių įdarau skirtus miltus pakepti svieste, atskiesti pienu, maišant, kad nesupultu gabalais, 20 minučių pavirti, paskui, pridėjus virtų svieste pakepintų grybų ir virto liežuvio gabaliukų, druskos, cukraus, išmaišyti ir įdaryti kukulius. Be to, į įdarą galima dėti kiaušinio trynį. Įdaras turi būti tirštas.
Komentarai
Rašyti komentarą
Laukiam Jūsų atsiliepimų