1 kg žirnelių arba šparaginių pupelių ankščių
1 Šaukštas sviesto
Druska
Cukrus
1 Šaukštas sviesto
Druska
Cukrus
Žirnių ankštims nugnaibyti kotelius, pašalinti šonines gyslas, ankštis nuplauti ir išvirti pasūdytame vandenyje. Šparagines pupeles prieš virimą reikia įstrižai supjaustyti 3-4 cm ilgio gabaliukais.
Išvirtus žirnius ar pupeles su ankštimis nusunkti, pridėti cukraus, sviesto, pakaitinti ir užpylus tirpytu sviestu arba sviestu su džiuvėsėliais ir pateikti valgyti. Vietoj sviesto ir cukraus žirnelius ar pupeles galima užpilti pieno padažu.
Karšti žirneliai tinka prie mėsos ir žuvies patiekalų arba kaip antrasis patiekalas.
Komentarai
Rašyti komentarą
Laukiam Jūsų atsiliepimų