5 bulvės
3 morkos
1 stiklinė žaliųjų žirnelių
2 svogūnai
1 šaukštas sviesto
1 stiklinė grietinės
Druska
3 morkos
1 stiklinė žaliųjų žirnelių
2 svogūnai
1 šaukštas sviesto
1 stiklinė grietinės
Druska
Svogūnus supjaustyti, pakepti svieste, pridėti keturkampiais gabaliukais, skiltimis arba griežinėliais pjaustytų morkų ir troškinti, kol suminkštės. Paskui prie jų pridėti virtų žirnelių, virtų ir apkepintų gabaliukais pjaustytų bulvių, grietinės, druskos, lengvai išmaišyti ir dar truputi patroškinti.
Į daržovienę galima dėti ir kitų turimų daržovių: skiltimis supjaustytų virtų kopūstų, virtų pupelių, šparagų ir kt. Vietoj grietinės daržoves galima užpilti grietinės ar pomidorų padažų ir patroškinti.
Prieš duodant į stalą, daržovienę užpilti sviestu. Karšta daržovienę tinka prie mėsos ir žuvies patiekalų arba kaip antrasis patiekalas.
Komentarai
Rašyti komentarą
Laukiam Jūsų atsiliepimų