0,5 rūkytos kiaulienos
0,5 stiklinės
grietinės
1 šaukštas
sviesto
Lauro lapelis
Druska
Pipirai
1 šaukštas miltų
Lietuviškiems barščiams
imama rūkyta ir rauginti raudoni burokėliai.
Iš mėsos,
spirgintų prieskoninių daržovių ir prieskonių išvirti sultinį ir perkošti (kaip
verdamas sultinys skaitome čia).
Rūkyta kiauliena, raugintus burokėlius
(kaip rauginami burokėliai skaitome čia) supjaustyti mažais
pailgais gabalėliais arba sutarkuoti stambia tarka ir užpylus sultiniu, kad apsemtu,
atskirai ištroškinti kartu. Burokėlius su mėsa paskui
sudėti į likusį perkoštą sultinį. Miltus svieste pakepti ir atskiedus sultiniu,
supilti į sriubą. Pipirus, druska ir lauro lapai dedami sriubai baigiant virti
, t.y. 15 minučių prieš virimo pabaiga. Prieš valgant sriuba paskaninam grietine.
Prie barščių
duodamos keptos bulvės.
Komentarai
Rašyti komentarą
Laukiam Jūsų atsiliepimų