Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Rūkyto kumpio vyniotiniai

600 g rūkyto kumpio
1 šaukštas taukų
1 šaukštas miltų
1 stiklinė grietinės
Sultinys

ĮDARUI:
5 svogūnai
2 virtos morkos
1 raugintas agurkas
1 šaukštas tirštos pomidorų košės (pastos)
2 šaukštai džiuvėsėlių
1-2 kiaušiniai
1 šaukštas sviesto ar taukų
Malti pipirai
Truputis druskos

Pirmiausia reikia padaryti įdarą. Smulkiai supjaustyti svogūnus, stambiai sutarkuotą (nuluptą ir be sėklyno) raugintą agurką bei morkas pakepti riebaluose ir pridėjus pomidorų košės (pastos), patroškinti. Tada įdėti džiuvėsėlių, maltų pipirų, kiaušinių, druskos ir išmaišyti.
Kumpį, jei labai sūrus, išmirkyti, skersai raumenų atpjauti 12 griežinėlių, juos kūjeliu išmušti, ant kiekvieno uždėti po šaukštą įdaro, suvynioti ir aprišti siūlais. 
Vyniotinį apibarstyti miltais, pakepinti iš visų pusių riebaluose, sudėti į puodą, įpilti nedaug sultinio bei grietinės ir uždengus puodą pusvalandį patroškinti.
Ištroškintus vyniotinius (nuėmus nuo jų siūlus) sudėti į pusdubenį, užpilti padažu, kuriame troškinosi ir pateikti su virtomis bulvėmis, bulvių koše, troškintomis pomidorų padaže pupelėmis, virtais žaliaisiais žirneliais ar miežinių kruopų koše.
Tokiu pat būdu galima gaminti ir šviežio kumpio vyniotinius, į įdarą galima įdėti truputis rūkyto kumpio.



Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Barščiai su raugintais kopūstais

Mėsos sultinys- apie 2 litrus Konservuoti burokėliai- 0,5 litro Rauginti kopūstai- 200-300 g Bulvės- 5 vienetai Morkos-2 vienetai Pomidorų padažas- 0,5 stiklinės Grietinė- 0,5 stiklinės Česnako skiltelės- 3-5 vienetai Svogūnai- 2 vienetai Kvietiniai miltai- 1 šaukštas Kiaulienos lašiniai supjaustyti- 1 šaukštas Taukai (kiaulių) arba aliejus- 1 šaukštas Druska- pagal skonį Cukrus- pagal skonį Čili pipirai- pagal skonį Juodieji pipirai- truputį Actas- truputį Krapai- truputį Petražolės- truputį Bulvės 5 min. paverdami mėsos sultinyje. Paskui dedame raugintus kopūstus ir verdame dar 10-15 min. Dažniausiai mėsos sultinį išverdu nuverdant mėsą arba kaulus su druska, pipirais, svogūnu, lauro lapais, morka. Kepam taukuose arba aliejuje lašinukus, smulkiai supjaustytus svogūnus, tarkuotas morkas. Baigiant kepti įdedam miltų, pomidorų padažą su actu ir dar pakaitinam. Visą tai supilam į verdantį sultinį. Paskaninam druska, čili pipirais, cukrumi, pipirais. Truputi paverdam

Avienos koja kepta orkaitėje

Avienos koja (1,5-1,8 kg) Česnakas Čiobreliai Rozmarinas 2 šakelės Malti juodieji pipirai Druska Alyvuogių aliejus  Peiliu   kojoje padaryti įpjovas   ir sukaišioti griežinėliais supjaustytą česnaką. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi, susmulkinti rozmariną ir kartu su druska bei pipirais įtrinti koją, apdėlioti čiobrelio šakelėmis. Koja įvynioti į folija ir dėti į skardą. Kepti orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje apie 1,5 val. Nuėmus foliją, dar paskrudinti koją 10-20 minučių   iš abiejų pusių. Garnyrui labai tiks bulvytės su lupenomis, kurios kepamos su koja.

Orkaitėje keptas kepsnys iš sprandinės

1.5 kg sprandinės Svogūnas Kmynai Druska Malti pipirai Paprikos milteliai Pomidoras Mocarelos sūris Pjaustytas rūkytas sūris 2-3 skiltelės česnako Majonezas Mairūnas Alyvuogių aliejus Sprandinę susipjaustyti maždaug 1.5 cm juostelėmis, pjauti ne iki galo, palikti kokius 2 cm neperpjautus. Mėsą pabarstyti kmynais, druska, pipirais, paprikų milteliais, apšlakstyti aliejumi ir įtrinti. Susipjaustyti mocarelą, pomidorą ir svogūną griežinėliais. Kiekvieną įpjovimą ištepti majonezu, dėti skiltelę pomidoro, svogūno ir sūrio, sūrį reikia sluoksniuoti- į vieną rėvelį baltą į kitą geltoną sūrio gabalėlį. Susluoksniuoti visą mėsą, apibarstyti spaustu česnaku ir apšlakstyti aliejumi. Dėti į foliją, sandariai apsukti ir kepti įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 1,5h, šalia prie folijos sudėti bulves su prieskoniais. Likus 10 min iki kepimo pabaigos atidengti foliją.