Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Rūkyto kumpio vyniotiniai

600 g rūkyto kumpio
1 šaukštas taukų
1 šaukštas miltų
1 stiklinė grietinės
Sultinys

ĮDARUI:
5 svogūnai
2 virtos morkos
1 raugintas agurkas
1 šaukštas tirštos pomidorų košės (pastos)
2 šaukštai džiuvėsėlių
1-2 kiaušiniai
1 šaukštas sviesto ar taukų
Malti pipirai
Truputis druskos

Pirmiausia reikia padaryti įdarą. Smulkiai supjaustyti svogūnus, stambiai sutarkuotą (nuluptą ir be sėklyno) raugintą agurką bei morkas pakepti riebaluose ir pridėjus pomidorų košės (pastos), patroškinti. Tada įdėti džiuvėsėlių, maltų pipirų, kiaušinių, druskos ir išmaišyti.
Kumpį, jei labai sūrus, išmirkyti, skersai raumenų atpjauti 12 griežinėlių, juos kūjeliu išmušti, ant kiekvieno uždėti po šaukštą įdaro, suvynioti ir aprišti siūlais. 
Vyniotinį apibarstyti miltais, pakepinti iš visų pusių riebaluose, sudėti į puodą, įpilti nedaug sultinio bei grietinės ir uždengus puodą pusvalandį patroškinti.
Ištroškintus vyniotinius (nuėmus nuo jų siūlus) sudėti į pusdubenį, užpilti padažu, kuriame troškinosi ir pateikti su virtomis bulvėmis, bulvių koše, troškintomis pomidorų padaže pupelėmis, virtais žaliaisiais žirneliais ar miežinių kruopų koše.
Tokiu pat būdu galima gaminti ir šviežio kumpio vyniotinius, į įdarą galima įdėti truputis rūkyto kumpio.



Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Avienos koja kepta orkaitėje

Avienos koja (1,5-1,8 kg) Česnakas Čiobreliai Rozmarinas 2 šakelės Malti juodieji pipirai Druska Alyvuogių aliejus  Peiliu   kojoje padaryti įpjovas   ir sukaišioti griežinėliais supjaustytą česnaką. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi, susmulkinti rozmariną ir kartu su druska bei pipirais įtrinti koją, apdėlioti čiobrelio šakelėmis. Koja įvynioti į folija ir dėti į skardą. Kepti orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje apie 1,5 val. Nuėmus foliją, dar paskrudinti koją 10-20 minučių   iš abiejų pusių. Garnyrui labai tiks bulvytės su lupenomis, kurios kepamos su koja.

Plovas keptas orkaitėje

Apie 500 g kiaulienos   mentės 1-3 galvos   susmulkintų svogūnu 2-3 tarkuotos morkos 500 g ryžių 50 g sviesto 100-150 pomidorų padažo Aliejaus Prieskoniai Druska Pipirai Lauro lapas 1-2 skiltelės česnako Mėsą supjaustyti, kaip guliašui, paskaninti su visokiais prieskoniais. Apkepinti , kol gražiai apskrunda. Baigiant kepti įdėti susmulkintą lauro lapą ir baigti kepti. Viską dėti į atsparų karščiui puodą. Po to pakepinti svogūnus, kol pasidaro skaidrus ir lengvai paskrudę. Į juos įdėti druskos ir 1/2 šaukštelio cukraus. Juos dėti ant mėsos. Po to pakepinti morkas iki minkštumo. Į morkas dėti druskos, ir jei morkos neskanios, truputi cukraus , sviesto. Morkas užpilti   ant svogūnų. Po to ant viso to užpilti kokį 100-150 g pomidorų padažo, sausus ryžius, užberti 1-2 šaukštelius druskos , ir užpilti verdančiu vandeniu, maždaug per keturis pirštus nuo ryžiu. Įdėti 50 g sviesto, uždengti dangti ir pašauti į orkaitę įkaitusia iki 200 laipsnių ant ap...

Bulvių plokštainis keptas indelyje (Kugelis)

Bulvės Grietinė Svogūnai Kiaušiniai Spirgučiai- lašinukai Pipirai Druska Sviestas-margarinas Aliejus Į sutarkuotas bulves įdėkite apie stiklinę grietinės (vietoj pieno), kiaušinius ir galima varškės, tada dar žinoma spirgučius su svogūniukais, druskos, pipirų.  Viską gerai išmaišome ir dedame į molinius indelius išteptus aliejumi (čenachines) uždedam dangtelius. Produktų kiekiai labai priklauso nuo kepimo indų kiekio, tai aš ir to neminėsiu. Beje, kepant tikrai neblogai ant viršaus truputi sviesto ar margarino uždėti. Bet ne kepimo gale, o iškart.  Kepti 190-200 temperatūroje pirmoje lentynoje, viršus-apačia apie 1-1,5 val.  Patiekiame indelyje, atskirai patiekiame grietinę. Skonis kaip kūgelio kepto krosnyje.