600 g rūkyto kumpio
1 šaukštas taukų
1 šaukštas miltų
1 stiklinė grietinės
Sultinys
ĮDARUI:
5 svogūnai
2 virtos morkos
1 raugintas agurkas
1 šaukštas tirštos pomidorų košės (pastos)
2 šaukštai džiuvėsėlių
1-2 kiaušiniai
1 šaukštas sviesto ar taukų
Malti pipirai
Truputis druskos
1 šaukštas taukų
1 šaukštas miltų
1 stiklinė grietinės
Sultinys
ĮDARUI:
5 svogūnai
2 virtos morkos
1 raugintas agurkas
1 šaukštas tirštos pomidorų košės (pastos)
2 šaukštai džiuvėsėlių
1-2 kiaušiniai
1 šaukštas sviesto ar taukų
Malti pipirai
Truputis druskos
Pirmiausia reikia padaryti įdarą. Smulkiai supjaustyti svogūnus, stambiai sutarkuotą (nuluptą ir be sėklyno) raugintą agurką bei morkas pakepti riebaluose ir pridėjus pomidorų košės (pastos), patroškinti. Tada įdėti džiuvėsėlių, maltų pipirų, kiaušinių, druskos ir išmaišyti.
Kumpį, jei labai sūrus, išmirkyti, skersai raumenų atpjauti 12 griežinėlių, juos kūjeliu išmušti, ant kiekvieno uždėti po šaukštą įdaro, suvynioti ir aprišti siūlais.
Vyniotinį apibarstyti miltais, pakepinti iš visų pusių riebaluose, sudėti į puodą, įpilti nedaug sultinio bei grietinės ir uždengus puodą pusvalandį patroškinti.
Ištroškintus vyniotinius (nuėmus nuo jų siūlus) sudėti į pusdubenį, užpilti padažu, kuriame troškinosi ir pateikti su virtomis bulvėmis, bulvių koše, troškintomis pomidorų padaže pupelėmis, virtais žaliaisiais žirneliais ar miežinių kruopų koše.
Tokiu pat būdu galima gaminti ir šviežio kumpio vyniotinius, į įdarą galima įdėti truputis rūkyto kumpio.
Komentarai
Rašyti komentarą
Laukiam Jūsų atsiliepimų